Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Suriyeli muhalifler Astana'da

Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilen Suriye barış görüşmelerinin bir önceki turuna katılmayan Suriyeli muhalifler, 3-4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek görüşmelerin yeni turu için kente ulaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-02 11:56:00

Suriyeli muhalifler Astana'da

Sputnik'e konuşan Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Basın Dairesi Başkanı Anuar Jaynakov, mart ayında gerçekleştirilen Astana barış görüşmelerine katılmayan Suriyeli muhaliflerin görüşmelerin 3-4 Mayıs'taki yeni turuna katılmak için Astana'ya geldiğini ifade etti.

Jaynakov "Suriyeli muhaliflerden oluşan heyet Astana'ya geldi" dedi.

Jaynakov, heyete Ceyş-ul İslam liderlerinden Muhammed Alluş'un başkanlık ettiğini de vurguladı.

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhtar Tleuberdi, daha önce Suriyeli muhaliflerin başkent Astana'da 3-4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Suriye barış görüşmelerinin bir sonraki turuna katılacaklarını doğruladıklarını söylemişti.

Tüm katılımcıların geleceklerini doğruladıklarını vurgulayan Tleuberdi, Türkiye ve Rusya heyetinin liderlerinin gece saatlerinde kente geleceğini, Şam heyeti, BM uzmanları, garantör ülkeler Rusya, Türkiye ve İran heyetinin tamamının Astana'ya geldiğini de aktarmıştı.

Tleuberdi'nin açıklamasına göre, BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın da akşam saatlerinde gelmesi bekleniyor.

Görüşmelerde Rusya heyetini Devlet Başkanlığı Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev temsil edecek. Bugün ise uzmanlar düzeyinde bir görüşme gerçekleştirilecek.

Haber Ara