Dolar

32,4376

Euro

34,7966

Altın

2.481,20

Bist

9.530,47

Suriyeli mahkumların infaz fetvasını Esed'in müftüsü verdi

Esed rejimi genel müftüsünün Suriye’nin Saydnaya hapishanesindeki mahkumların infaz fetvasını veren kişi olduğu ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 17:55:09

Suriyeli mahkumların infaz fetvasını Esed'in müftüsü verdi

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Esed rejimi genel müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun'un Suriye'nin Şam kentindeki Saydnaya hapishanesinde 13 bin mahkumun infaz edilmesi fetvasını veren kişi olduğu ortaya çıktı.

Uluslar arası Af Örgütü'nün Saydnaya hapishanesindeki 13 bin kişinin infazına dair hazırladığı raporda, infaz emrinin altında üç kişinin onayı olduğu ve infaza dair fetvanın da bu üç kişiden biri olan rejimin genel müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun'un olduğu belirtildi.

HASSUN, İRLANDA PARLAMENTOSUNA KONUK OLDU

Rejimin en yüksek dinî otoritesi olarak kabul edilen Hassun, geçtiğimiz sene Avrupa geneline bir gezi düzenlemiş ve bu gezi kapsamında İrlanda'yı ziyaret etmişti.

Hassun, İrlanda ziyareti sırasında ülke parlamentosunun dış ilişkiler komitesinde milletvekillerine yönelik bir konuşma gerçekleştirmişti.

Bu konuşmada Hassun, Rusya'nın Suriye'de sivilleri hedef aldığı ve katliam gerçekleştirdiği iddialarını da reddetmişti.

“AVRUPA VE ABD'YE SALDIRILAR DÜZENLERİM” DEMİŞTİ

Müftünün İrlanda'ya girişi ise Avrupa Birliği'ne Esed hükümetine karşı uygulanan yaptırımların azaltılması yönünde baskı yapan bir dinî temsilciler heyetinin çabaları ile mümkün olmuştu.

Hassun'un İrlanda'ya girişi kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

Zira müftü “Batı Suriye ve Lübnan'a hava saldırısı düzenlerse Avrupa ve ABD'ye intihar saldırısı düzenleyecek kişiler gönderirim” demişti.

Rejim hapishanelerinde yapılan işkenceler ve işkenden ölümler ile ilgili ayrıntı için:

http://www.timeturk.com/esed-hapishanelerindeki-iskenceyle-olumler-belgelendi/haber-482691

482691

Haber Ara