Dolar

32,5469

Euro

34,9030

Altın

2.427,50

Bist

9.710,30

Suriyeli Kürtler: PYD başka bir güç istemiyor

Cigerxwin, Nureddin Zaza, Hemid Derviş gibi isimler tarafından 58 yıl önce kurulan PDPKS yöneticileri İstanbul'da dün bir araya geldi. PDPKS, PYD'nin bölgede kendinden başka kimseyi istemediğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 15:07:55

Suriyeli Kürtler: PYD başka bir güç istemiyor

Suriye Kürt İlerici Demokrat Partisi (PDPKS) İstanbul Yöneticisi Ahmet Kasim, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Rojava'da kendisinden başka siyasi bir güç istemediğini söyledi.

Rudaw'ın haberine göre; 1957 yılında Osman Sebri, Cigerxwin, Nureddin Zaza, Hemid Derviş gibi Kürt şahsiyetlerinin öncülüğünde kurulan PDPKS, dün İstanbul'da 58. yıl dönümünü kutladı.

Kutlamanın açılış konuşmasını yapan PDPKS Politbüro üyesi Salih Derviş, “Biz partiyi kurduğumuzda Kürtler'le ilgili herhangi bir çalışma yürütecek başka bir Kürt partisi yoktu. O yüzden çeşitli sıkıntılar yaşayarak bu günlere kadar geldik” dedi.

Derviş, konuşmasında Rojava'da yaşananlara değinerek, “YPG saflarında zalimlere karşı savaşarak şehit düşen arkadaşlarımız var. Partimiz her zaman siyasi mücadeleden yana oldu. Parti olarak hiçbir zaman Kürt halkı için fedakarlıktan geri adım atmadık” şeklinde konuştu.

PDPKS İstanbul Yöneticisi Ahmet Kasim ise, PYD'nin Rojava'da kendisinden başka siyasi bir güç istemediğini vurgulayarak, şunları söyledi: PYD Rojava'da kendisinden başka Kürt partilerine tahammül etmiyor.  Durum öyle gösteriyor ki bundan sonra Rojava'da yönetim onların elinden olacak. Kendi siyasetlerini insanlara kabul ettirecekler. Diğer Kürt partileri buna ortak olmayacaktır. Sivil yönetim PYD'nin gölgesinde kalacak.

PYD'nin bölgedeki diğer partileri yok etmek istediğini belirten Kasım,  “PYD'nin diğer Kürt partileriyle ilişkisi taktik boyutunda. Onlar sadece PKK'nin belirlediği strateji üzerinden hareket ederler” ifadelerini kullandı.

Haber Ara