Dolar

32,3373

Euro

35,1815

Altın

2.246,81

Bist

8.718,11

Suriyeli kız çocuğu Kanada'da intihar etti

Kanada’da okuduğu okulda gördüğü zorbalık ve dışlanmıştık 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğunun intihar etmesine neden oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-24 08:51:24

Suriyeli kız çocuğu Kanada'da intihar etti

TIMETURK | ÇEVİRİ

İsminin anlamı “Umut” olan Amal Alshteiwi, Calgary okulunda yaşıtları tarafından "seni kimse sevmeyecek sen göçmensin" denilerek sosyal zorbalığa maruz kalan ve küçük kızın ailesi çocuklarının ölümüne neden olduğunu söyledikleri “baskıdan” okul yetkililerini sorumlu tutarken yetkililer iddiaları reddetti.

"OKUL HİÇBİR ŞEY YAPMADI"

Mart ayında intihar sonucu vefat eden çocuğun anne ve babası Aref Alshteiwi ve Nasra Abdulrahmin, çevirmen aracılığıyla yerel televizyona konuşarak okulun zorbalık konusuna eğilmek için hiçbir şey yapmadığını iddia ettiler.

Anne Abdulrahmin, "Çocuğumun okulda sorunları olduğunu ve giderek süzüldüğünü ve diğer çocuklarımın da okulda mutlu olmadığını farkettiğimde ben kendim okula görüşmeye gittim” dedi. Baba Alshteiwi ise “Çocuklar kızıma zorbalıkla davranıyorlamış hatta git eve kendini as öldür telkininde bulunuyorlarmış” şeklinde konuştu.

Ailesi çocuğunu başka bir okula aldırdıktan dört gün sonra ise kız çocuğunun intihar ettiği anlaşıldı.

Amal'in annesi kızının yaşıtları tarafından aptal ve çirkin diye çağrıldığını da ileri sürdü. Polis, çocuğun ölümü araştırdı ancak kimseye herhangi bir suç isnadı yapılmadı.

RESMİ YETKİLİLER SORUMLULUK ALMADI

Calgary Eğitim Kurulu Başmüfettişi Christopher Usih ise şehirdeki okullarda sosyal zorbalığa yer olmadığını öne sürdü. Ushi, Amal'in zorbalığa uğradığını ve annesinin okula geldiğini reddederek okul yönetiminin böylesi durumlarla baş etmek için stratejileri olduğunu ifade etti.

Sonrasında Amal'in ailesi okul yönetiminin doğrudan kızlarıyla ilgili vakadan bahsetmediği için öfkeli olduklarını dile getirirken daha fazla ilgi beklediklerini belirttiler.

AİLE 3 YIL NCE KANADA'YA YERLEŞTİ

Aile üç yıl önce ülkelerindeki şiddetten kaçarak Kanada'ya yerleşti. Amal'in ailesi okulda ilk bir iki yıl mutlu olduğunu ancak dördüncü sınıfta matematikle uğraşmaya başladığında zorbalığın da başladığını aktardı.

“DİL BARİYERİ AİLELERİ YALNIZLAŞTIIYOR VE IRKÇILIKLA YÜZLEŞİYORLAR”

Toplum örgütleri ise göçmen ailelerin Kanada'ya geldiklerinde dil bariyeriyle karşılaştıklarını bu durumun yalıtılmışlık ve ırkçılığa neden olabildiğini dile getirdiler.

Calgary Göçmen Destek Merkezi'nin kurucu ortaklarından Sam Nammoura, "Topluma yeni katılan birçok kişi gerçekten kamu içine çıkmaktan, eleştirmekten ve soru sormaktan korkuyorlar. Çünkü etiketleneceklerini düşünüyorlar” diye konuştu. Mülteci ailelerin, “Sizi buraya kabul ettik, minnettar olmalısınız” yaklaşımından korktuklarını da ekledi.

YENİ GELEN GÖÇMENLERE ZORBALIKLA BAŞ ETME EĞİTİMİ VERİLECEK

Amal'in ailesi ise çocuklarının vefatından sonra diğer mülteciler ve yardım gruplarından büyük oranda destek gördüklerini belirtti. Calgary Immigrant Support Society, Mayıs ayında belediye binasında bir toplantı düzenleyerek ülkeye yeni gelen ailelere zorbalığı tanımak ile ilgili bilgi vererek durumlarını nasıl beyan edecekleri öğretilecek.

Kaynak: CTV News

 

Haber Ara