Dolar

32,5498

Euro

34,8420

Altın

2.432,26

Bist

9.722,09

Suriyeli Hüseyin ve ailesine, Türk STK'lar sahip çıktı

Suriye'nin İdlib kentine savaş mağduru Hüseyin'in topladığı atık ürünlerle ailesine destek olduğu görüntüler izleyenleri duygulandırmıştı. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Hüseyin ve ailesine Türkiye'den başta Sadakataşı olmak üzere çok sayıda Stk ve gönüllü sahip çıktı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-10 13:24:13

Suriyeli Hüseyin ve ailesine, Türk STK'lar sahip çıktı

Suriye'nin İdlib kentine savaş mağduru Hüseyin'in topladığı atık ürünlerle ailesine destek olduğu görüntüler izleyenleri duygulandırmıştı. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Hüseyin ve ailesine Türkiye'den başta Sadakataşı Derneği olmak üzere çok sayıda Stk ve gönüllü sahip çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda savaş mağduru Hüseyin, sabahtan akşama kadar naylon toplayarak 3 tl kazanabildiğini, evde ekmek olursa ancak domates alabildiğini söylüyor. Samimi ve doğal haliyle dikkat çeken Hüseyin'in topladığı atık ürünlerle ailesine destek olduğu görüntüler izleyenleri duygulandırmıştı.

abc_5

Sosyal medyada büyük ilgi gören video sonrasında birçok vatandaş ve çok sayıda yardım kuruluşu Hüseyin'e yardım elini uzattı.

Hüseyin ve ailesini ziyaret eden AFAD ekipleri de tüm ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti.

Hüseyin yoğun ilgi ve destekten sonra okuluna dönmeye karar verdi. Babası da mevcut yaptıkları işi bıraktı. İki gündür çok sayıda Stk, Hüseyin ve ailesinin birçok ihtiyacını karşıladı.

SADAKATAŞI DERNEĞİ'NDEN ZİYARET VE YARDIM

Bugün de Sadakataşı Idlib temsilcisi, Hüseyin ve ailesini ziyaret ederek, eksik olan ihtiyaçlarını gidermek için onları çarşıya götürdü.

Sadakadaşı görevlileri, Hüseyin ve ailesine ihtiyaçlarını sorduklarında, hayırsever kişi ve kurumlar tarafından eksiklerinin çoğunun tamamlandığını sadece kırtasiye eksikleri ve kardeşleri için bisiklet istediklerini söylediler.

Sadakataşı Derneği temsilcileri, Hüseyin'in ailesinin ihtiyaçlarını tamamlayarak, onların yüzünü güldürmenin mutluluğunu yaşadı.

Bu arada Emgergency Response Team isimli platform tarafından çadırdan alınıp sınır hattındaki Akrabat Köyü'nde kiralık bir eve yerleştirilen Hüseyin ve ailesi için yeni bir ev inşasına da başlandı. Birkaç ay sonra tapuları kendi adlarında olan evlerine geçmeleri planlanan Hüseyin, Akrabat Köyü'nde okula yazdırıldı.

Haber Ara