Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Suriyeli gazeteciler İstanbul'da katledildi

Suriyeli ünlü muhalif, aktivist ve gazeteci Orouba Barakat ve 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat, Üsküdar'daki evlerinde katledildi. Anne Barakat, Esed rejiminin cezaevi katliamlarıyla ilgili çok sayıda belgesel ve röportajı, İngilizce ve Arapça olarak dünyaya duyurmasıyla tanınıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 17:54:26

Suriyeli gazeteciler İstanbul'da katledildi

Mavi Marmara gemisinde bulunan Suriyeli aktivist Shaaza Barakat, savaş sebebiyle Türkiye'de yaşayan ve kendisi gibi aktivist kimliği ile tanınan ablası Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat'ın İstanbul Üsküdar'daki evlerinde bıçaklanarak katledildiğini açıkladı. Yapılan ilk incelemede, kapıda herhangi bir zorlama izine rastlanmadığı öğrenildi. 

Dün akşam yaşanan cinayettre katillerin anne ve kızı önce boğduğunu daha sonra bıçakladığını belirtildi. Ayrıca evin salonunda yerde yan yana battaniyeye sarılı halde bulunan cesetlerin üzerine toz deterjan döküldüğü tespit edildi. Deterjanın, cesetlerin kokmasını engellemek için döküldüğü tahmin ediliyor.

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT MESAJI

Öte yandan, kardeşinin, Oruba Barakat'ın bir süre önce sosyal medyada bir kişi tarafından bozuk bir Arapçayla "Sen çok konuşuyorsun, konuşma yoksa seni öldürürüz" denilerek tehdit edildiğini söylediği kaydedildi.

Suriyeli aktivist Shaaza Barakat konuyu bu şekilde duyurdu:

2017-09-22_18h26_49

ESED REJİMİ TEHDİT EDİYORDU

Aileyi tanıyanlar katledilen anne ve kızın bir süre önce Suriye rejimi tarafından tehdit edildiğini söylüyor.

REJİMİN CEZAEVİ KATLİAMLARINI DÜNYAYA DUYURMUŞTU

60 yaşındaki Orouba Barakat, Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili çok önemli röportajlara imza atmıştı. Orouba, Esed rejiminin cezaevi katliamlarıyla ilgili çok sayıda belgesel ve röportajı, İngilizce ve Arapça olarak dünyaya duyurmuştu.

Suriye'de iç savaşın ardından İngiltere'ye giden Orouba Barakat, bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadıktan sonra İstanbul'a gelmişti.

Orouba Barakat'ın genç gazeteci kızı Halla Barakat ise, Huffington Post Arabi'de editör olarak çalışıyordu. 22 yaşındaki genç gazetecinin bir dönem TRT için de çalıştığı öğrenildi. Halla Barakat, 2016 Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslarasi İlişkiler mezunuydu.

resized_d426c-c1c1c59dbccd11bcf41c445cb227ee68d56d42dc

Haber Ara