Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Suriyeli eczacı çocuklara gönüllü öğretmenlik yapıyor

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan eczacı Hamso, Gaziantep'te öğrencilerin geleceği için gönüllü eğitim veriyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-19 12:33:14

Suriyeli eczacı çocuklara gönüllü öğretmenlik yapıyor

Özkan Beyer - İç savaştan önce Halep'te eczacılık yapan 26 yaşındaki Nur Hamso, savaşın başlamasının ardından tüm mal varlığını ülkesinde bırakıp Türkiye'ye sığındı.

Gaziantep'e gelen ve Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ensar Toplum Merkezi'nde gönüllü öğretmenlik yapmaya başlayan Hamso, Türk çocuklarına Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersi veriyor, Suriyeli ilkokul çağındaki öğrencileri yetiştiriyor.

"Kalmaya dayanamadık"

Ülkesine döneceği günün özlemiyle yaşayan Hamso, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'e gelmeden önce Suriye'nin Halep kentinde eczacı olarak çalıştığını belirtti.

Suriye'de savaş başladıktan sonra kentte kalmayı düşündüğünü ancak çok zorluklar yaşadığını dile getiren Hamso, "Varil bombaları ve füzeler çok fazla geliyordu. Halep'te maddi durumumuz çok iyiydi. Savaş başladıktan sonra kimsenin maddi durumu kalmadı. Kalmaya dayanamadık. O dönemde anne ve babam ile kardeşlerimi kaybettim. Bir süre Suriye'de kaldıktan sonra ailemin Türkiye'de olduğunu öğrenince küçük kardeşimle birlikte Gaziantep'e geldim." dedi.

"Buradaki çocukların geleceği kaybolmasın diye gönüllü öğretmen oldum"

Hamso, kente geldikten bir süre sonra Ensar Toplum Merkezi'nde gönüllü öğretmenlik yapmaya başladığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Benim geleceğim kayboldu ama buradaki çocukların geleceği kaybolmasın diye gönüllü öğretmen oldum. Onların geleceği kaybolursa çok kötü olur. Buradaki Suriyeli çocuklar bir savaş ortamından buraya geldiler. Burada daha güzel imkanlarda yaşıyorlar. Okulları ve evleri burada. Buradaki öğrencilerimden biri yanıma gelip 'Annemi kaybettim' diyor. Biz de onlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. İnşallah Suriye'ye dönmeyi düşünüyorum ama burada kaldığımız sürece zamanımızı heder etmek istemiyorum. Bu öğrencileri yetiştirmeliyiz. Her şeyin bilincinde olmalarını istiyoruz. Burada bu imkanları bize sağlayan Türkiye'ye, Büyükşehir Belediyesine ve Ensar Toplum Merkezi'ne çok teşekkür ediyorum."

Haber Ara