Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Suriyeli çocuklar el emeklerini çadırda sergiliyor

Karama çadır kentinde çocuklar, öğretmenleri öncülüğünde 6 aydır üzerinde çalıştıkları eserleri sergiliyor- Sergilenen eserler arasında mozaik tablolar, kağıttan yapılmış süs eşyaları, minyatür ağaçlar bulunuyor

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-11 11:42:27

Suriyeli çocuklar el emeklerini çadırda sergiliyor
MOHAMAD MİSTO - İdlib'in kuzey kırsalındaki el-Karama çadır kentinde yaşayan Suriyeli çocuklar, atık malzemeleri kullanarak yaptıkları eserleri sergiliyor.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak çadır kentlerde yaşamak zorunda kalan çocuklar, öğretmenleri Muhammed Hüseyin'in yol göstermesiyle savaşı unutarak, hayata daha sıkı tutunuyor.

El-Karama çadır kentinde yaşayan onlarca çocuk, 6 ay kadar önce öğretmenleri Muhammed Hüseyin'in yönlendirmesiyle boş zamanlarını değerlendirmek için atık malzemeleri kullanmaya başladı.

Atık kartonlar, plastikler, kağıtlar kullanarak süs eşyaları, heykel, minyatür eşyalar yapan çocukların güzel eserler ortaya koyması üzerine bir yardım derneği çocuklara boya kalemleri ve gerekli diğer malzemeleri temin etti.

Ressam ve güzel sanatlar öğretmeni, Hamalı Muhammed Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin böyle bir sergi açmasından gurur duyduğunu belirtti.

"Ben bu projeyi çocukları savaş ortamından uzaklaştırmak ve içlerindeki yaratıcılık ve güven hislerini büyütmek için başlattım." diyen Hüseyin, projenin ilk aşamalarında çok zorluklar çektiklerini söyledi.

Sonrasında bir yardım derneğinden destek alabildiklerini ve bu sayede projeyi tamamladıklarını ifade eden Hüseyin, "Tabii ki bu proje son olmayacak. Yeni çocuk grupları oluşturup onlara da üretmeyi öğreteceğiz ve önümüzdeki günlerde yeni sergiler de açacağız." şeklinde konuştu.

Yaşları 7-15 arasında değişen Suriyeli çocuklar da çadır kentte ilk defa bir sergi açmanın gururunu yaşıyor.

Sergide ziyaretçileri bizzat karşılayan çocuklar, misafirlere ikramda bulunmayı da ihmal etmiyor.

Suriyeli çocuklar, Kabe figürü, hat tablolar, çiçek ve meyve figürleri, şişelerden yapılmış süs eşyaları, mozaik tablolar, minyatür değirmen gibi eserleri sergiliyor.

Bir hafta açık olacak sergideki bazı eserlerin de satılarak elde edilen gelirin çocukların eğitiminde kullanılması planlanıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara