Dolar

32,5058

Euro

34,9556

Altın

2.434,38

Bist

9.798,20

Suriyeli alim: Batı'ya karşı Türkiye’nin yanında durmalıyız

Suriyeli hadis uzmanı Mehdi, Batı dünyasının AK Parti hükümeti ve Erdoğan'ı iktidardan düşürmek için ittifak yaptığını belirterek 'Batı'ya karşı Türkiye’nin yanında durmalıyız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 17:02:14

Suriyeli alim: Batı'ya karşı Türkiye’nin yanında durmalıyız

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Mepanews'in Diriliş Postası'ndan aktardığı habere göre
Hadis alanında uzmanlaşmış Suriyeli ilim adamı Abdurrezzak el Mehdi, yaptığı açıklamada, “Türkiye ile birlikte Batı'ya karşı durmamız vaciptir. Görüyoruz ki başta Almanya, Hollanda, Belçika, Danimarka vb.leri kendi çıkarlarının ve değerlerinin tehlikede olduğunu görüp Türkiye'ye karşı anlaşmışlar. Bu yüzden AK Parti hükûmetini düşürmek, kendi değerlerini ve çıkarlarını Türkiye'de hâkim kılmak için aralarında ittifak yapmışlardır” dedi.

El Mehdi'nin Türkiye'deki gençlere seslendiği bir konuşması:

Abdurrezzak el Mehdi, "emperyalist Batı'nın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'den de rahatsız olduğunu, alçak bir darbe ile seçilmiş hükümet yerine Sisi'yi getirdiklerini" vurgulayarak, "aynı şeyin Türkiye'de gerçekleşmemesi için Türkiye'ye destek olunması gerekir" ifadesini kullandı.

MEHDİ KİMDİR?

Suriye devrimi öncesinde Şam'da bir camide imam olan Abdurrezzak el Mehdi, hadis (İslam peygamberine isnad edilen sözler) konusundaki uzmanlığı ile tanınıyor.

Ahrar'uş Şam Hareketi'ne yakınlığı ile bilinen el Mehdi, Suriye'de karışıklıkların başladığı dönemde Tunus'a geçmiş, daha sonra devrimci güçlerin saflarına katılmıştı.

El Mehdi'nin Halep için Müslümanlara yaptığı bir çağrı:



FIRAT KALKANI'NA "RUSYA İLE İTTİFAK" SEBEBİYLE TEPKİLİ

El Mehdi, önceki haftalarda yaptığı açıklamada Suriyeli muhaliflerin Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan çekilmesi gerektiğini belirtmiş ve buna sebep olarak da Türkiye'nin Rusya ile ittifakını göstermişti.

Haber Ara