Dolar

32,5689

Euro

34,9806

Altın

2.431,83

Bist

9.779,96

Suriye'ye yeni harekat olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesinde İdlib'deki saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-03 09:37:20

Suriye'ye yeni harekat olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Suriye'de Esed rejimi ordusunun saldırısı nedeniyle 4 askerin şehit olması ve 9 askerin yaralanması haberi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk açıklamasını yaptı

İşte o açıklama:

YENİ BİR HAREKAT OLACAK MI?

"Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. (İdlib'deki saldırı) Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır. Harekat devam ediyor. Tespit edilen 40'a yakın nokta hedef alınıyor. İlk belirlemelere göre 30-35 kişi, Suriyeli, bu ekibin içerisinde, etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Fakat noktayı koymak yok. Aynı şekilde operasyon devam ediyor. 

Özellikle Rus yetkili makamlarına 'muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın

Biz şehit verirken, sessiz kalmak mümkün değil. Çok çok farklı bir şekilde orada gerek fırtına obüslerimizle gerek F-16'larımızla şu anda orada belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. MİT'in belirlediği noktaları ateş altında tutuyor.

46 REJİM HEDEFİNE 122 FIRTINA 100 HAVAN MÜHİMMATIYLA ATIŞ YAPILDI

06.15 itibariyle 46 rejim hedefine 122 fırtına 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır. Operasyon kararlılıkla devam ediyor."

DİPLOMATİK GİRİŞİM OLACAK MI?

"Arazide gerek Rus gerek bizim generallerimiz var. Generallerimiz gerekli görüşmeleri yaptılar, bu görüşmelere dayanarak operasyonlarımızı sürdürüyoruz."

"MUHATABIMLA GÖRÜŞÜRÜM"
 
"Gerektiğinde ben de muhatabımla görüşürüm."

Haber Ara