Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Suriye'ye geçmeye çalışan 3 İngiliz serbest bırakıldı

Suriye'ye geçmeye çalışan 3 İngiliz serbest bırakıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 12:26:45

Suriye'ye geçmeye çalışan 3 İngiliz serbest bırakıldı
Yasa dışı yollardan Suriye'ye geçmeye çalışırken yakalanarak Türkiye'den sınır dışı edilen ve İngiltere'ye gelişlerinde gözaltına alınan 3 İngiliz vatandaşı serbest bırakıldı.

Londra polisinden yapılan açıklamada, Türk yetkililerle yürütülen çalışmanın ardından geçen Mart ayında Türkiye'den gönderilen ve ülkelerine gelişlerinde terör suçu şüphesiyle İngiltere'deki havaalanında gözaltına alınan, ikisi 17, biri 19 yaşındaki İngiliz vatandaşlarının serbest bırakıldığı belirtildi.

Londra'da yerleşik olan ve isimleri açıklanmayan 3 kişi, İspanya Barcelona'dan İstanbul'a uçmuş, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nda Türk yetkililer tarafından durdurulmuştu.

İngiltere'den Suriye'ye ve Irak'a seyahat eden İngiliz vatandaşlarının çoğunun DAEŞ saflarında savaşmak için gittikleri tahmin ediliyor. İngiliz polisi, geçen yıl çoğu Suriye bağlantılı 200'den fazla kişiyi terör şüphesiyle gözaltına almıştı.

Ülkede Şubat ayında terör tehdidinin önlenmesine ilişkin "Terörle Mücadele ve Güvenlik Yasası" yürürlüğe girmişti. Bu yasa, İngiliz vatandaşlarının Suriye ve Irak'a gidişlerini önlemek için hazırlanmış ve sınır polisine pasaportlara el koymak gibi daha fazla yetkiler sağlamıştı.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara