Dolar

32,5207

Euro

34,7292

Altın

2.497,87

Bist

9.524,59

Suriye’ye 24 ambulans

‘Bir Ambulans Bin Yaşam' projesi kapsamında Avrupa'daki bağışçılardan sağlanan 24 ambulans, Suriye'ye gönderilmek üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'na ulaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-09 20:15:00

Suriye’ye 24 ambulans

Reyhanlı ilçesine getirilen ambulansların Cilvegözü Sınır Kapısı'na hareketinden önce tören düzenlendi. Avrasya Vakfı ve Ümmetiz Platformu Temsilcisi Abdulhamit Altıntaş, yaptığı açıklamada toplam 100 ambulanstan ilk etapta 25'inin geçen aylarda Suriye'ye gönderildiğini söyleyerek, ikinci etapta ise 24 ambulans gönderdiklerini, ambulansların Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanlığı ile anlaşmalı olarak Hama, Halep, İdlib, Türkmen Dağı, Humus'ta ihtiyaç duyulan hastanelere verileceğini belirtti. Altıntaş, "Kendi halkına zulüm eden zalime karşı özgürlük mücadelesi veren Suriye halkı, 6 yıldır eşine az rastlanır acılarla karşı karşıya kalmıştır. Suriye'nin zalim diktatörü, eli kanlı sokak çeteleri ve bölgeye getirilen milis gruplar, ortaklaşa bir kıyımı Suriye halkına yaşatmaya devam etmektedir. Bunların en büyük örneği şu an Halep'tir. Halep kuşatma altındadır. İnsani gıda ve tıbbi yardımın bölgeye ulaşması engellenmektedir. Halep'teki kuşatmanın devam etmesi halinde 400 bine yakın insanın yaşadığı Halep'te toplu ölümlerin olmasından korkulmaktadır" dedi.

Köy, kasaba, okullar, hastanelerin, sivil alanların ve ambulansların hedef alındığı Suriye'de her gün yüzlerce insanın saldırılarda hayatını kaybettiğini anlatan Altıntaş, çocuk, yaşlı, kadın gözetmeksizin yaklaşık 6 yıldır aralıksız devam eden katliamların sonucu olarak 400 bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini, birçok insanın bombardımanlarda yaralandığını, yetersiz ekipmandan dolayı ya kan kaybından öldüğünü ya da sakat kalındığını söyledi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDERİZ"

Rusya'nın sivil hedefler üzerine bombalar yağdırdığını belirten Altıntaş, şunları söyledi:

"Yaralıların zamanında hastanelere ulaştırılabilmesi ve acil tıbbi müdahale görebilmesi için donanımlı ambulanslar gönderme projesini gündeme getirdik. Bu sorunu bir nebze olsun çözmek ve Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için yola koyulduk. Türkiye içinden ve dünyanın birçok yerinden bağışlanan 100 adet ambulansı bombalar altında ezilen Suriye halkına gönderiyoruz. Tek bir kişinin bile kurtarılması bizim için önem taşımadıktadır. Ambulanslar Türkmen Dağı, Hama, Halep, İdlib ve Humus'ta ihtiyaç duyulan hastanelerde görev yapmak üzere Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanlığı ile anlaşmalı olarak yola çıkıyor. Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Endonezya Act Vakfı'na ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederiz."

Haber Ara