Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Suriye Türkiye Birliği

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-23 12:43:18

Suriye Türkiye Birliği

Esad rejimi ebediyen iktidarda kalacak mıdır?.. Er veya geç günü gelince tarihten silinecektir. Ondan sonra inşaallah Suriye ile Türkiye iki ayrı bağımsız devlet olarak birleşecektir. İki tarafın vatandaşları pasaportsuz, sadece kimlik kartı ile seyahat edebilecektir. Avrupa'da böyle oluyor da Ortadoğu'da niçin olmasın?

***

Son iktisadî, mâlî (finansla ilgili) büyük krizin sebepleri dışta değil, içtedir. Türkiye'nin, ilmin hikmetin akl-ı selimin ışığında, A'dan Z'ye büyük, köklü bir ıslaha reforma, aslına dönüşe ihtiyacı vardır. Bunun ipe sapa gelir bir projesi yapılıyor mu?

***

Türkiye eğitimini ıslah edemezse, kesinlikle ayakta duramaz, yükselemez, necat ve felah bulamaz.

***

Siyasal İslam Kemalist hibrid sistemi ile işler düzelmez, aksine daha çözümsüz hale gelir.

***

Bugünkü genel kültür seviyesi ile bir yere kadar gidilir, ondan sonra bir yere gidilemez.

***

Singapur eğitimde dünya birincisi, Finlandiya Avrupa birincisi olabiliyor da Türkiye niçin birinci olamasın? Bendeniz ikinciliği bile kabul etmem. Osmanlı cihan devletinin bugünkü devamı elbette bu işi yapabilir. Yeter ki, istensin, bunun çare ve çözümleri bulunsun, projesi yapılsın.

***

İstanbul trafiği çözümsüz hale gelmiştir. Normal olarak dört beş milyon insanın insanca yaşayabileceği bir coğrafyaya yirmi beş milyon kişi yerleştirirseniz böyle olur.

***

Medeniyetsiz kaba biri burnunu sildiği kâğıt mendili vasıtanın penceresinden yola atıyor. Suçlu o adam mıdır? Hayır devlettir. Singapur'da hiçbir vatandaş böyle bir şey yapamaz. Bin Singapur doları ceza yer ve aklı başına gelir.

***

Be adam çok konuşma vır vır etme!.. Bu ne biçim eğitimdir ki, Türkiyeli genç nesillere, atalarının Türkçe mezar taşlarını bile okutamıyor?

***

Ayasofya nasıl açılır? Ankara'ya bir milyon dilekçe gönderilir. Ayasofya'yı açmazsanız önümüzdeki seçimde size oy yok denir ve paldır küldür açılır. Gerisi laf u güzaftır.



***

Ayasofya açılsa bile manen harap kalacaktır. Çünkü onun mihrabına geçecek imam, kürsisine oturacak vaiz, minberine çıkacak hatip yoktur. Osmanlı'nın son zamanında Ayasofya'nın bir köşesinde Şeyh Abdülhakim Arvasî, öteki köşesinde Mevlevî şeyhi Kayserili Ahmed Remzi Dede vaaz ederlermiş.

***

Geri zekâlılar ezan ile hoparlörü özdeşleştirir, ezanı bozuyor şu hoparlörleri akustik ilmine göre ayarlayın diyeni ezan düşmanı ilan ve linç eder.

***

2018'in şubat mart nisan aylarında İstanbul'da binlerce ağaç kötü budandı, ya tamamen kurudu, yahut sakat kaldı. İnşallah önümüzde yıl aynı facia yaşanmaz.

***

İnsan, içi idrar, balgam, kan, kazurat dolu bir tuluma benzer. İnsanı insan yapan ilimdir, irfandır, vicdandır, kültürdür, ahlaktır. Bunlar yoksa anlattığım necasetli tulum olarak kalır.

***

Adam süper zengin, parası var imkânı var, günde sekiz bardak çay içiyor. Birkaç kuruş masraf edip de Paris'ten veya Londra'dan iyi kaliteli çaylar, mesela Çinin Yunnan çayını getirtmiyor. Ne anladım ben onun muazzam servetinden.

***

Tepeden inme karakuşî bir emirle bin yıllık millî yazımız (evet millî) yasaklandı. Bu yetmiyormuş gibi lisanımız da sadeleştirme özleştirme arılaştırma bahanesiyle iğdiş edildi. Sonunda ne oldu? Bugünkü eğitime ve kültüre bakınız anlarsınız. (Geoffrey Lewis'in TRAJİK BAŞARI TÜRK DİL REFORMU kitabını okuyunuz.)

***

Başarısızların hiç başarısı yoktur ama bin bahaneleri vardır.

***

Birine: İyi demlenmiş bir bardak çay verirseniz onu içerim. Onun dışında yemeğinizi bile yemem.

***

Demokrasinin, insan haklarının en üst derecesine yükselmiş İngiltere'de laiklik yok, din ve devlet birliği ve işbirliği var.

***

Sakın unutmayın: İngiltere'de şu anda seksen beş Şeriat mahkemesi faaliyet gösteriyor.

***

İngiltere'de Müslüman mahallerin girişlerinde şu levha var: Dikkat Şeriat tarafından kontrol edilen bölgedir... İçki yasaktır... Kumar yasaktır... Bar pavyon eğlenceleri yasaktır... Fahişelik fuhuş yasaktır... Sigara uyuşturucu yasaktır. Bizde İslam komünleri kurulsa, böyle levhalar asılsa, dinsizler yeri göğü yıkarlar, özgürlüklerimiz elden gidiyor diye feryat ederler. (İnternette “YouareenteringShariahcontrolledzoneislamicrulesenforced” kelimeleriyle arayıp levhayı görebilirsiniz.)



***

Dini imanı maddî menfaat makam mevki ün alkış şahsî prestij lüks hayat olan o ehl-i dünya İslamcılardan köy olmaz kasaba olmaz.

***

Müslümanların günahları yüzünden bütün insanlık zarar görüyor. Müslümanlar Kur'an'a, Sünnete, Şeriata uymuş, salih ve vasıflı Müslüman olmuş olsalardı, yeryüzünde bu kadar azgınlık ve kötülük olmazdı. İslam'ın getireceği evrensel barıştan gayr-i müslimler, inanmayanlar da yararlanırdı.

***

Bir Yahudi yazara: Bu fakir, Müslümanları ağır şekilde tenkit ediyor, özeleştiri yapıyorum. Yahudileri, Kripto Yahudileri niçin tenkit etmeyecekmişim? Yahudiler üstün ırk, dokunulmazlıkları mı var? Böyle hezeyanlara karnım toktur. Onlar da bizim gibi insandır. Ahlak, itidal, akl-ı selim sınırlarını aşmamak suretiyle pekâlâ tenkit edilebilir.

***

Sahte dindarların, din sömürücülerinin, cahillerin, geri zekâlıların, ahlaksızların İslam'a ve Ümmete verdiği zararı, azılı kâfirler veremez. İslam'ın ve Ümmetin önündeki en büyük engel bu haşarattır.

***

Devletin işine akıl ermez. On beş sene boyunca bin rezalet döner, bin kanunsuzluk yapılır, bin suç işlenir. Devlet hiç sesini çıkartmaz, harekete geçmez. On beş sene sonra birden harekete geçer, üstlerine çullanır. Bu on beş sene beklemenin sırrını kimse çözemez.

***

Arada bir küçük uyuşturucular yakalanıyor, tutuklanıyor. Büyükleri roof barlarda, şehri tepeden seyr ederek buzlu viski içiyor.

Haber Ara