Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Suriye sınırında davullu zurnalı yemin töreni

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde eğitimlerini tamamlayan 52 güvenlik korucusu, düzenlenen törenle davul zurna eşliğinde yemin edip göreve başladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-31 17:27:56

Suriye sınırında davullu zurnalı yemin töreni
Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde eğitimlerini tamamlayan 52 güvenlik korucusu, düzenlenen törenle yemin edip göreve başladı.

İçişleri Bakanlığının açtığı güvenlik korucusu kadrosunda kırsal alanda görev yapmak için 15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan 52 yeni güvenlik korucusu için Suruç İlçe Jandarma Komutanlığında ant içme töreni düzenlendi.

Etkinliğe Suruç Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Yılık, Birecik İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atakan Alper, İlçe Emniyet Müdürü Murat Türker, korucuların aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Sinanoğlu, Suruç'un terörle mücadele konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren ve bu konuda bütün güvenlik birimlerinin omuz omuza görev yaptığı bir ilçe olduğunu belirtti.

Göreve yeni başlayan koruculara başarı dileyen Sinanoğlu, şunları kaydetti:

"Askeriyle, polisiyle, korucusuyla, hep birlikte her noktada görev yapma anlayışı içerisindedir. Dün olduğu gibi bugün de operasyonlar aralıksız bir şekilde devam edecek olup tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürdürülecektir. Bu mücadelede en büyük desteği tabii ki vatandaşlarımız vermektedir. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkan ihanet şebekelerine karşı gerektiğinde bir araya gelebileceğimizi ve bütün dünyaya bunu ispat edebileceğimizi en son 15 Temmuz'da göstermiş bulunuyoruz. Bu anlamda yapılan çalışmalar çevresinde Suruç halkı da terör örgütü ile arasına mesafe koymuştur."

Konuşmaların ardından Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyup yemin eden gavenlik korucuları, izleyenlerden büyük alkış aldı. Tören sonunda korucular, Mehmetçik ve vatandaşlar kol kola girip davul zurna eşliğinde halay çekti.

Programda ayrıca emekli koruculara Kaymakam Ferhat Sinanoğlu ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara