Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Suriye sınırında askere sürpriz

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında 24 saat nöbet bekleyen askerlere sürpriz yaptı, bayramda aileleriyle buluşturdu....

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 19:51:12

Suriye sınırında askere sürpriz

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında nöbet tutan askerlere bayram sürprizi yaptı. Askerler yapılan sürpriz ile aileleriyle bir araya geldi. Buluşmada Süleyman Şah Türbesi ziyaret edilerek bir ilk daha yaşandı.

Ajansların haberine göre; Suriye sınırında nöbet tutan askerler aileleriyle buluştu, ailelerin sevinçleri görülmeye değerdi! Genelkurmay, bir kez daha bayramda nöbet bekleyen Mehmekçik'i, aileleriyle buluştu. Bu sürpriz ziyarette bir ilk daha gerçekleşti ve askerler aileleriyle birlikte Suriye Eşmesi'ndeki Süleymanşah Türbesi'ni ziyaret etti.

Piyade Er Sabri Sarısaman ve Piyade Er Sırrı Kistik, Suriye sınırındaki Güzelçiçek Karakolu gözetleme kulesinde nöbet tuttukları sırada, Uşak ve Osmaniye'den getirilen aileleriyle bir araya geldi. Nöbet kulesinde 24 saat sınır hattındaki gelişmeleri takip eden askerler, anne ve babalarıyla kucaklaşırken duygulu anlar yaşadı. Çocuklarına sarılarak hasret gideren aileler, çifte bayram yaşadıklarını dile getirdi.

"SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKÜYORUM"

Anne Zeynep Sarısaman, çocuğunu gördüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok duygulandım ve heyecanlandım. Devletimize bize çifte bayram yaşattığı için çok çok teşekkür ederim. Oğlumu çok güzel gördüm, Allah devletimize zeval vermesin. Sevinç gözyaşları döküyorum" dedi. Baba Ergün de evladına çok güzel bir sürpriz yaptıklarını söyledi.

"HİÇ AKLIMA GELMEZDİ"

Piyada Er Sırrı Kistik'in babası Salih ise oğlunun tezkeresine 15 gün kaldığını ifade ederek, "Üç aydır oğlumu görmüyordum çok mutluyum. Şuan vatani görevini yaptığı yere geldim. çok duygulandım, çok özlemiştim. Şuan o kadar çok duyguluyum ki hislerimi ifade edemiyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Vatana hayırlı bir evlat yetiştirdiğim için çok mutluyum. Asker olduğu için kendisiyle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Er Kistik de ailesini gördüğü için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Anne ve babamı çok özlemiştim. Bu sürprizi yapan komutanlarımdan Allah razı olsun. Her gün burada nöbet tutuyorum hiç aklıma gelmezdi ailemin burada beni bir gün ziyaret edeceği. Çok teşekkür ederim" dedi.

SÜLEYMAN ŞAH SAYGI KARAKOLU'NA ZİYARET

Aileler, kuledeki bayramlaşmanın ardından çocuklarını da yanlarına alarak manevi değeri yüksek Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki emanetlerin bulunduğu Suriye Eşmesi'ni ziyaret etti. Buradaki görevli komutanlardan bir süre Süleyman Şah ve türbe hakkında bilgi alan aileler, türbenin çevresini gezdikten sonra bayram izni aldıkları çocuklarıyla Şanlıurfa'ya hareket etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara