Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Suriye rejimi Türkiye sınırına yürüyor

Rusya ve İran destekli Suriye rejimi askerleri Türkiye sınırına sıfır noktasından Türkmen Dağı'nda sivillerin kaldığı son dört köye ilerliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 21:18:23

Suriye rejimi Türkiye sınırına yürüyor

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Öğlen saatlerinde Kızıldağ'da bulunan Murtlu köyü üzerinden Türkiye sınırına doğru saldırıya geçen Suriye askerleri ve Şii milisler, Kelez hattında bulunan kritik bir tepeyi ele geçirdi.

Kelez köyüne hakim tepelerin ele geçirilmesi ile birlikte muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeye de hakim olan Suriye rejimi gün boyu sivillerin bulunduğu Sallur'a uzanan yolu hedef aldı.

SİVİLLER TÜRKİYE SINIRINA AKIN EDİYOR

Kelez, Karamanlı ve Sallur köylerinde kalan siviller Kızıldağ yönünden gerçekleşen bombardıman nedeniyle Türkiye sınırına akın ederken halihazırda Arfalı İnsanı Yardım Kapısı'nda çok sayıda aile Türkiye'ye geçebilmek için kapıların açılmasını bekliyor.

HASTANE BOŞALTILDI 

Kızılay Genel Başkan V. Dr. Kerem Kınık, bölgedeki gelişmelere ilişkin resmi Twitter hesabı üzerinden bilgileri paylaşırken, Türkmenlere hizmet veren hastanenin boşaltıldığı bilgisini verdi.

Rejim Türkmen Dağında çok ağır bir hücuma geçti, Kelez Karamanlı hattı aşılıyor, Yamadı saatler içerisinde düşebilir, Hastaneyi boşaltıyoruz.

Kınık ayrıca şu ifadeleri paylaştı:

"Türkmen Dağı Yamadı da düşerse oradaki 20 bin civarındaki sivil ve Yayladağı'ndaki mülteciler çok büyük sıkıntılar yaşayabilir. Kelez Kuruca, Türkmen dağının 2. direnç hattı ve kırılmak üzere.Bu Yamadi çevresine sıkışmış siviller için ölüm demek."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara