Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

'Suriye rejimi siyasi çözüme karşı'

İslam Ordusu sözcüsü İslam Alluş, rejimin Suriye'de çözüm istemediğini ifade ederek, 'Rejimin kafası siyasi çözüme karşıdır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-14 23:01:39

'Suriye rejimi siyasi çözüme karşı'
Esed rejimi ile Suriyeli muhalif gruplar arasındaki savaşa çözüm bulabilmek için düzenlendiği söylenen Cenevre görüşmeleri, Birleşmiş Milletler tarafından organize ediliyor. 2012 ve 2014 yıllarında da gerçekleştirilen görüşmelerde alınan kararların hiçbiri sahada uygulanamamıştı.
 
2016 Şubat ayında düzenlenmesi beklenen ve muhaliflerin ancak Esed'siz bir geçiş süreci sonunda yine Esed'siz bir seçim şartı ile masaya oturacağı Cenevre-III, bazı aksaklıklar nedeniyle 14 Mart tarihine ertelenmişti.
 
Suriye'nin etkin direniş hareketlerinden İslam Ordusu (Ceyş'ul İslam) sözcüsü İslam Alluş, Cenevre görüşmeleri hakkındaki fikirlerini ve grup olarak bu görüşmelere nasıl baktıklarını Suriye Haber Ajansı'na aktardı .
 
Katletme üzerine kurulu bir sistem olan Esed rejimi ile siyasi bir uzlaşının söz konusu olamayacağını belirten Alluş, "Devrimin başında halkın rejimden çok basit talepleri vardı. Esed rejimi siyasi çözümden yana olsaydı Suriye'de durum buraya gelmezdi. Rejimin kafası siyasi çözüme karşıdır. Bizim gözümzde Cenevre, Esed'in manevralarından başka bir şey değildir."ifadelerini kullandı.

Haber Ara