Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Suriye rejim güçleri, çok sayıda köy ve kasabanın kontrolünü ele geçirdi

Rus ve İran destekli Suriye rejim güçlerinin bugün, Halep'in batı ve kuzeybatı kırsalında düzinelerce köy ve kasabanın kontrolünü ele geçirdiği açıklandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-17 14:17:19

Suriye rejim güçleri, çok sayıda köy ve kasabanın kontrolünü ele geçirdi

Milyonlarca insanı etkileyen ve  yerinden etkileyen Suriye'deki 'yıkıcı' ve 'kirli' savaş sürereken, Şam rejimi ordusundan yeni bir açıklama geldi.

Rus ve İran destekli Suriye rejim güçlerinin bugün, Halep'in batı ve kuzeybatı kırsalında düzinelerce köy ve kasabanın kontrolünü ele geçirdiği açıklandı.

Suriye rejimi Ordusu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'ndan yaplan açıklamada, Suriye topraklarındaki terörizmin köklerini temizlemek için uluslararası hukuka uygun olarak mücadelenin sürdüğü belirtilerek, “Halep'in batı ve kuzeybatı kırsalında çok sayıda köy ve kasaba teröristlerden temizlenerek, kontrolü tam olarak sağlandı” denildi.

Şeyh Ali, Alay 46, Urm al-Kubra, Urum al-Sughra, Kufrnah, Kafr Dael, Kafr Hamra, Bashantara, Babis ve Saraqib kasabalarının ele geçirildiği bildirilen Suriye ordusunun açıklamasında, "Ordunun ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'nın bu yeni kasaba ve köylerin kurtuluşunu ilan ederken; ordunun sahada ilerlemesinin devam belirtildi.

Ayrıca açıklamada, “Suriye coğrafyasında nerede olursa olsun, kalan terör örgütleri ortadan kaldırılıcaktır” denildi.

 

Haber Ara