Dolar

32,5109

Euro

34,5757

Altın

2.492,36

Bist

9.548,09

'Suriye politikamız yanlıştı' diyen Kurtulmuş'a: Bundan sonraki politikanız ne?

Rudaw'a röportaj veren Numan Kurtulmuş'a geçtiğimiz günlerde dillendirdiği 'Suriye politikamız yanlıştı' açıklamaları soruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-06 15:22:52

'Suriye politikamız yanlıştı' diyen Kurtulmuş'a: Bundan sonraki politikanız ne?

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA


Kurtulmuş, "Suriye politikamız baştan beri yanlıştı dediniz. Bundan sonra nasıl bir Suriye politikası göreceğiz? Esad rejimi öncelik olmaktan çıktı mı?" sorusunu şu şekilde cevapladı:

"YANLIŞTI"

"Bütün uluslararası camiayı da katarak söylüyorum, Suriye'de uygulanan politika yanlıştı ve maalesef bunun bedelini Suriye halkı ödedi. Maalesef hiçbir ülkenin elinde sorunu nasıl çözeriz diye bir proje olmadı. Keşke Türkiye, İran ve diğer bölge ülkeleri en başta biraraya gelseydi ve dışarıdaki ülkelerin müdahalesi olmadan sorunu çözebilselerdi."

"SAVAŞI BİTİRMEYE TEK BAŞINA GÜCÜMÜZ YETMEDİ"

"Bundan sonra biz Türkiye olarak yeni bir barış perspektifini ortaya koymaya çalışıyoruz. Türkiye olarak durduğumuz yer doğruydu. Biz Suriye halkının yanındaydık ancak tek başına gücümüz bu savaşı bitirmeye yetmedi."

SURİYE İÇİN NASIL BİR GELECEK?

Son olarak Suriye'de Kürtler için nasıl bir gelecek öngürüyorsunuz?

- "Burada oynanan oyun, böl, parçala, ufala oyunudur. Bu oyuna karşı çıkmamız lazım. Suriye'de de Irak'ta da biz zaten bu sınırların yapay olduğunu söylüyoruz. Bu sınırların ne anlamı var. Halklar aynı halklar. Biz daha fazla bölünmenin değil, daha fazla derlenip toparlanmanın siyasetini ortaya koymaya çalışıyoruz. Bizim Suriye için beklentimiz şudur; Herkesin eşit ve özgür yurttaş olarak kabul edildiği, hiç kimsenin birinci sınıf vatandaş olmadığı, herkesin eşit olduğu bir Suriye'nin kurulması."

Haber Ara