Dolar

32,4992

Euro

34,9219

Altın

2.432,09

Bist

9.716,77

Suriye’nin tamamını karanlığa gömen büyük patlama!

SANA haber ajansı, Şam kırsalında El Dumayr ile Adra arasındaki Arap doğalgaz boru hattında, terör saldırısı sonucu meydana gelen büyük patlamanın Suriye'nin tamamında elektrik kesintisine yol açtığını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-24 09:03:05

Suriye’nin tamamını karanlığa gömen büyük patlama!

Şam kırsalında Arap doğalgaz boru hattında meydana gelen büyük patlama, Suriye'nin tamamını karanlıkta bıraktı.

Suriye Arap Haber Ajansı SANA, Şam kırsalında El Dumayr ile Adra arasındaki Arap doğalgaz boru hattında, Suriye'nin tamımında elektrik kesintisine yol açan güçlü bir patlama meydana geldiğini bildirdi.

Elektrik Bakanı Mühendis Muhammed Zuhair Harbutli, bugün şafak vakti Suriye kanalına yaptığı telefon görüşmesinde şunları söyledi: “Şam kırsalında El Dumayr ile Adra arasındaki Arap doğalgaz boru hattında meydana gelen büyük patlama, Suriye'nin tamamını etkileyen elektrik kesintisine yol açtı. Bu boru hattının aynı bölgede maruz kaldığı türünün altıncısı olan patlamanın Der Ali santralinde gaz basıncının düşmesine ve dolayısıyla gaz miktarlarının azalmasına ve diğer istasyonların sürekli çalışmamasına ve elektrik kesintisine neden oldu.”

Bakan Harbutli, Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı ile çalışma ve koordinasyon halinde olan Elektrik Bakanlığı'nın, elektrik akımının başkent Şam şehri merkezi de dahil olmak üzere bütün Suriye valiliklerine yeniden verilmesi için çok çalıştığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bazı bölgelere yeniden elektrik verildi. Şam'daki hastanelere ve önemli hayati tesislere yeniden elektrik verilmesi için gaz hattınıdaki onarım işlemleri sürüyor. Onarım en kısa zamanda yapılması halinde, ülkenin bütün bölgelerine yeniden elektrik verilecek.”

Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Mühendis Ali Ganim ise, güney bölgesini besleyen ana hattın bir terör eylemi sonucu bir patlamaya maruz kaldığını belirterek, “Bu hattın seksiyonel vanalarını aşamalarına göre ayırabildik, yani arızanın yerini terör saldırısından ayırdık" dedi.

Suriye kanalıyla iletişime geçen Ganim, şunları ekledi: “Suriye Gaz Şirketi'nin teknik atölyeleri ve paydaşları, hasarın değerlendirilmesinin ardından hattın acil onarım işlemlerine başlaması için ilk andan itibaren bilgilendirildi ve bu hattın bir an önce normal durumuna dönmesi için çalışmalar sürüyor.”

Arap doğalgaz boru hattı 36 inç çapında ve 7 milyon metreküp gaz kapasiteye sahip. Patlama nedeniyle devre dışı kalan doğalgaz boru hattı güney bölgesinde bulunan Deyr Ali, Teşrin ve Nasiriyah istasyonlarını besliyor.

ABD'nin Suriye özel elçisi James Jeffrey ise, bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin Suriye'deki bir doğal gaz boru hattında meydana gelen patlamayı incelemeye devam ettiğini, ancak olayın görünüşe göre "IŞİD" in özelliklerini taşıdığını söyledi.

Kaynak: SANA
Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara