Dolar

32,5435

Euro

34,9945

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

Suriye'nin güneybatısında ateşkes için anlaşma

Ürdün hükümeti, Suriye'nin güneybatısında ateşkes sağlanması için ABD, Rusya ve Ürdün arasında anlaşmaya varıldığını duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-08 14:56:38

Suriye'nin güneybatısında ateşkes için anlaşma

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, hükümet  sözcüsü Muhammed el-Mumeni yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin güneybatısında  pazar gününden itibaren (9 Temmuz) ateşkes sağlanması için ABD, Rusya ve Ürdün  arasında anlaşmaya varıldığını belirtti.

Mumeni, Ürdün'ün başkenti Amman'da yapılan hazırlıklar sonucunda  Suriye'de daha önce üzerinde ittifak sağlanan temas bölgelerinde rejim güçleri ve  onlara destek veren gruplar ile silahlı muhalif gruplar arasında ateşkes  sağlanacağını ifade etti.

"Üç ülke, ateşkesin Suriye'nin güney kesimlerindeki saldırıların  durması, istikrarın sağlanması ve insani yardımların girişine izin verilmesi  yolunda olumlu bir adım olması üzerinde anlaştı." ifadelerini kullanan Mumeni,  söz konusu ülkelerin yapılan bu hazırlıkların krize daimi siyasi çözüm bulunması  amacıyla uygun ortamı oluşturmasını temenni ettiğini kaydetti.

Haber Ara