Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

Suriye'nin başkenti Şam'da büyük saldırı!

Suriye devlet televizyonu bir canlı bombanın Şam'daki Adalet Sarayı'nda üzerindeki bombayı infilak ettirdiğini duyurdu. Resmi haber ajansı SANA'ya göre, patlamada 25 kişi hayatını kaybetti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 16:09:55

Suriye'nin başkenti Şam'da büyük saldırı!

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Al Jazeera'nin AA ve Reuters'tan aktardığı haberlere göre Devlet televizyonu İhbariye'ye konuşan üst düzey bir yetkili, askeri üniforma içerisindeki bir eylemcinin Adalet Sarayı'na girmeye çalışırken, güvenlik görevlilerinin kendisini durdurduğu sırada üzerindeki bombayı infilak ettirdiğini söyledi.

ÜSTLENİLDİ Mİ?

Saldırıyı üstlenen olmadı.

GEÇEN HAFTAKİ SALDIRI

Geçtiğimiz hafta sonu, Şam'ın merkezinde Şiilerin kutsal mekânlarını ziyaret etmek için Irak'tan gelen turistleri hedef alan bir çifte saldırı düzenlenmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıda 74 kişinin ölüğünü söylemişti.

Saldırıyı Şam'ın kurtuluşu Heyeti Örgütü (Tahrir-u Şam Heyeti) üstlenmişti. Bu örgüt, daha önce Nusra Cephesi adıyla bilinen Şam'ın Fethi Cephesi ile başka silahlı gruplarla birleşmesi sonucu kurulmuştu.

Suriye'de 2011'de barışçıl ayaklanmalarla başlayan iç savaş 6 yılını tamamladı. En az 310 bin kişi öldü. Milyonlarca Suriyeli sığınmacı durumuna düştü. 

Haber Ara