Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Suriye Milli Ordusu: İdlib'de dünyanın en güçlü 2. ordusuyla savaşıyoruz

Suriye Milli Ordusu sözcüsü Naci Mustafa 'Rusya dünyanın en güçlü 2. ordusu ve biz dünyanın süper gücüne karşı savaşıyoruz... İnsanlar rejimin hakim olduğu bir bölgede yaşamak istemiyor. Yaşanan göç dalgası bunu gösterdi... Bu halkı savunmak için canlarımızı feda edeceğiz' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-20 13:44:29

Suriye Milli Ordusu: İdlib'de dünyanın en güçlü 2. ordusuyla savaşıyoruz

Daha önce Fırat Kalkanı, Zeytindalı ve Barış Pınarı Harekatları'nda kara gücü olarak görev alan Suriye Milli Ordusu'nun (SMO), İdlib'e olası operasyonda da görev alması bekleniyor.

SMO'nun sözcüsü Naci Mustafa, İdlib'de, Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'a konuştu. Mustafa, "SMO olası bir harekata hazır mı?" sorusuna şöyle cevap verdi:

“Yıllardan bu yana gerek Doğu Guta'da, gerek Halep'te gerek Humusta savaşan askerleden oluşan bir orduyuz. Tecrübemiz tam Hazır olmamamız için hiçbir sebep yok. Bu halkı savunmak için canlarımızı feda edeceğiz. Rusya, İran, Hizbullah ve rejim karşısında halkımız için şehit olmaya hazırız.”

"REJİM İDLİB'E GİRERSE TOPLU KATLİAMLARA BAŞLAYACAK"

İdlib ve çevresinin nüfusunun 4 milyona kadar çıktığını anımsatan Mustafa, rejimin kente yönelik askeri harekatının çok büyük sivil katliamlara yol açacağını söyledi.

Mustafa, rejimin kenti ele geçirmesi halinde toplu infazlara ve tutuklamalara başlayacağını savundu.

Rejim güçlerinin son dönemde ele geçirdiği yerlerden on binlerce insanın kaçtığını kaydeden Mustafa, “İnsanlar rejimin hakim olduğu bir bölgede yaşamak istemiyor. Yaşanan göç dalgası bunu gösterdi” dedi.

291906-369061000

"ÜLKEMİZİ BİR DİKTATÖRDEN KURTARMAK İÇİN SAVAŞMAYA BAŞLADIK"

SMO'ya bağlı askerler ülkelerini bir diktatörden kurtarmak için savaşmaya başladı” diyen Mustafa şunları söyledi:

"DÜNYANIN EN GÜÇLÜ İKİNCİ ORDUSUYLA SAVAŞIYORUZ"

"Rusya daha önce ‘Biz yardım etmeseydik Esed 2 hafta içinde düşerdi' açıklaması yaptı. Esed'i kurtarmak için tüm imkanlarını seferber etti. Rusya dünyanın en güçlü 2. ordusu ve biz dünyanın süper gücüne karşı savaşıyoruz. Bölgeleri gelişmiş savaş uçaklarını kullanarak ele geçirebiliyorlar ve bizim savaş uçaklarımız yok."

"TÜM ÜLKELERDEN YANIMIZDA DURMALARINI İSTİYORUZ"

Rusya ve rejimin hiçbir anlaşmaya sadık kalmadığını savunan Mustafa, “Türkiye katliamlar dursun diye çabaladı ama onlar katliamlara devam ettiler” ifadelerini kullandı.

Çocuklarımıza, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, hiçbir askeri unsurun bulunmadığı sivil bölgelere sadırdılar” diyen Mustafa, “Bütün ülkelerden bizim ve Türkiye'nin yanında durmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

"RADİKAL UNSURLAR, SÖYLEMİ RUSYA İÇİN BAHANE"

Rusya'nın “İdlib'de radikal unsurlar var” söyleminin bahaneden ibare olduğunu ifade eden Mustafa, “Rusya Der'a'ya da saldırdı. Orada herhangi bir radikal unsur yoktu. “Radikal” kavramı Rusya için kullanılabilir bir bahane. Katliam yapabilmesi için elinde bir bahane olmalı, onlar da bunu buldu” dedi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara