Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

Suriye Kürt Ulusal Konseyi: PYD'den izin almadan...

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde zorla kapattığı ofisleri tekrar açmaya başladıklarını duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-18 14:32:01

Suriye Kürt Ulusal Konseyi: PYD'den izin almadan...

AA'nın haberine göre ENKS Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Erbil Temsilcisi Halid Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PYD'ye bağlı silahlı militanlar sistematik bir şekilde ofislerimizi basıp, kapılarına kilit vurmuştu. ENKS olarak PYD'den izin almadan ofislerimizi tekrar açma kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kuzeyinde siyasi faaliyet göstermek için PYD'den çalışma izni almayacaklarını belirten Ali, "Faaliyet göstermek için onlardan (PYD) asla izin almayacağız. Tüm baskılara rağmen dün Kamışlı'daki ENKS ofisini tekrar açtık" dedi.

Ofislerin tekrar açılması konusunda PYD/PKK ve ENKS arasında herhangi bir görüşme gerçekleşti mi sorusu üzerine Ali, "Şu ana kadar böyle bir görüşme yaşanmadı. Biz kendi kararımızı aldık ve ofislerimizi birer birer açacağız" diye konuştu.

Terör örgütü PYD/PKK, geçen ay siyasi faaliyet yürütülmesi için ENKS'nin izin başvurusunda bulunmamasından dolayı yaklaşık 23 ofisini kapatmıştı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara