Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Suriye'den Türkiye'ye kaçış sürüyor

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin Haseke kentine bağlı Tel Abyad bölgesine düzenlediği hava bombardımanı ve bazı Kürt grupların baskısından kaçan Suriyeliler, Türkiye'ye sığındı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 19:28:07

Suriye'den Türkiye'ye kaçış sürüyor

Akçakale Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye geçen ve bölgede 40 dereceye ulaşan sıcaktan etkilendikleri gözlenen çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılar gıda desteği ve sağlık taramalarının ardından kayıt altına alındı.

İşlemleri tamamlanan sığınmacılar Mardin'in Derik ve Gaziantep'in İslahiye ilçesine götürülüyor. Suriyelilerin bir bölümü de akrabalarının yanına yerleştiriliyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri, öğlenden sonra iki grup halinde Türkiye'ye geçiş yapan sığınmacıların sayısının yaklaşık 3 bin olduğunu belirtti.

Son 15 günde 20 binden fazla Suriyeli, Akçakale ilçesinden Türkiye'ye geçti.

Öte yandan, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, sınır hattında görev yapan gazeteciler için geçişlerin sağlandığı noktaya basın merkezi oluşturdu. Kısa süre sonra faaliyete girmesi planlanan ve 70 kişilik merkezde medya mensuplarına internet ve gıda desteği sağlanacak.

Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri ise sürüyor.

Muhabir: Rauf Maltaş

Haber Ara