Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

Suriye’den Hafter ve Sisi'ye ‘destek’ açıklaması

Suriye rejiminin Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Şam'ın Halife Hafter liderliğindeki ‘Libya Ulusal Ordusu’na ve Kahire hükümetinin Libya'ya düzenlenecek olası bir askeri müdahalesine destekleyeceğini açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-23 11:54:19

Suriye’den Hafter ve Sisi'ye ‘destek’ açıklaması

Suriye rejiminin Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Şam'ın Halife Hafter liderliğindeki ‘Libya Ulusal Ordusu'na ve Kahire hükümetinin Libya'ya düzenlenecek olası bir askeri müdahalesine destekleyeceğini açıkladı.

Velid Muallim, bugün Şam'da düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Doğu Libya'da kurulan Hafter'e bağlı kurumları desteklediğini ve Libya topraklarının birliği ve egemenliği konusundaki endişesini teyit ettiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Velid Muallim ayrıca, ülkesinin Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından Libya meselesi hakkında ilan ettiği ateşkes kararına ve pozisyona destek verdiğini belirterek, Şam'ın "Kahire'nin, Libya konusundaki tutumuna bakılmaksızın Mısır'a herhangi bir destek vermeye hazır olduğunu" vurguladı.

Suriye rejiminin Bakanı Muallim, “Kardeş Mısırlı Arap halkının yanındayız; çünkü kendilerini ve Arap ulusal güvenliğini savunmak istiyorlar” ifadesini kullandı.

“MOSKOVA'NIN, ŞAM'A DESTEĞİ SÜRÜYOR”

Suriye Dışişleri Bakanı Welid Muallim, Suriye-Rusya ilişkisine ilişkin yapılan değerlendirmelerin de yanlış olduğunu belirterek, Moskova yönetiminin Şam yönetimini destekleme pozisyonunun devam ettiğini söyledi.

Muallim, Şam'da düzenlediği basın toplantısında, Moskova ile Şam arasında hemen hemen her gün istişareler yapıldığını belirterek, "Rus arkadaşlar, Suriye topraklarında terörizmle mücadelede kurbanlar veriyor” dedi.

SİSİ, LİBYA'YA MÜDAHALE TEHDİDİNDE BULUNMUŞTU

Darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Libya sınırı yakınlarındaki Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti.

Libya'daki kabileleri ve aşiretleri eğitip silahlandıracaklarını belirten Sisi, "Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız. Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun." demişti.

Çeviri: Feyza Akyıl

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara