Dolar

32,5499

Euro

34,8837

Altın

2.430,58

Bist

9.645,02

Suriye’deki IŞİD üyeleri Irak’a mı kaçıyor?

Rusya savaş uçaklarının Suriye’de IŞİD mevzilerini bombalamasının ardından Suriye’deki IŞİD militanlarının birçoğunun Irak’a kaçtığı iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 10:16:38

Suriye’deki IŞİD üyeleri Irak’a mı kaçıyor?

Lübnan en'Neşre haber sitesine  göre, Rusya savaş uçaklarının  hava saldırılarının ardından Suriye'nin kuzeyinde yer alan Rakka'dan  çok sayıda IŞİD  mensubunun Irak'a kaçtığı anlaşılıyor.

Bu arada alınan haberlere göre, Rusya'nın IŞİD aleyhindeki saldırılarında onlarca IŞİD üyesinin öldüğü onlara ait mevzilere de önemli hasar verdirildiği anlaşılıyor.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı RT web sitesinin dün yayınladığı açıklamada Suriye'de bulunan Rus hava güçlerinin son 24 saat içinde Rakka, Hama ve İdlib illerinde 12 IŞİD mevkiine karşı 12 operasyon düzenlediklerini ilan etti. Rusya Savunma Bakanlığının resmi sözcüsü Tümgeneral İgor Konashenkov ise Rus SU-34 tipi uçakların 5 bin metre yüksekliğinden dakik operasyonlarda bulunduklarını belirtirken; Rus uçakların yüksek irtifalardan hedefleri dakik bir şekilde imha etme imkanına sahip olduklarını kaydetti. Konashenkov Rus uçakların Rakka yakınlarında IŞİD'e ait bir komuta merkezini imha etmeleriyle de bunu kanıtladıklarını söyledi.

Haber Ara