Dolar

32,5659

Euro

34,6925

Altın

2.505,44

Bist

9.524,59

Suriye’deki İran askeri üssüne bir ayda 3. şok saldırı!

Suriye-Irak sınırında bulunan Al-Bukamal kentindeki İran destekli paramiliter Haşdi Şabi güçlerinin konuşlandığı İmam Ali Üssü'ne yönelik gerçekleşen hava saldırıları sonucu en az 10 Irak vatandaşı Haşdi Şabi milisinin öldüğü bildirildi. İmam Ali Askeri Üssü son 1 ayda 3’üncü kez hedef olmuş durumda.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-18 12:58:42

Suriye’deki İran askeri üssüne bir ayda 3. şok saldırı!

Suriye-Irak sınırında bulunan Al-Bukamal kentindeki İran destekli paramiliter Haşdi Şabi güçlerinin konuşlandığı İmam Ali Üssü'ne yönelik gerçekleşen hava saldırıları sonucu en az 10 Irak vatandaşı Haşdi Şabi milisinin öldüğü bildirildi. İran Devrim Muhafızları çatısı altındaki örgütler tarafından kullanılan İmam Ali Askeri Üssü son 1 ayda 3'üncü kez hedef olmuş durumda.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından da doğrulanan saldırının kim tarafından yapıldığı bilinmemekle beraber, 10 Haşdi Şabi milisinin öldürüldüğü saldırıda 3 mevzinin vuulduğu ve 2 mühimmat deposunun da tam isabet aldığı kaydedildi.

Suriye'nin Deyrezzor bölgesinde bulunan ve Irak sınırının hemen yanında bulunan Al-Bukamal kenti, sıklıkla İran destekli silahlı güçlerin varlığıyla gündeme gelmekte. İran destekli Haşdi Şabi güçleri ve İran bağlantılı diğer örgütler tarafından kullanılan coğrafyada İmam Ali Üssü adında bir İran askeri üssü de bulunmakta.

İran Devrim Muhafızları çatısı altındaki örgütler tarafından kullanılan İmam Ali Askeri Üssü son 1 ayda 3'üncü kez hedef olmuş durumda.

Saldırıların kimin tarafından gerçekleştirildiği bilinmese de saldırıları gerçekleştirmekle suçlanan İsrail ise bugüne dek herhangi bir yorumda bulunmadı.

Haziran 2018'den bu yana saldırılara uğrayan bölgedeki İran üslerinde yüzün üzerinde milis gücünün öldürüldüğü biliniyor.

İran'ın ‘İmam Ali' ismi verilen gizli projesinin Tahran'daki üst düzey liderler tarafından onaylandığını ve Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü tarafından tamamlandığını tahmin edilmekte.

Haber Ara