Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 19:18:33

Suriye'deki iç savaş
Suriye ordusuna ait helikopterin İdlib'te Cebel el Zaviye bölgesindeki el Bara beldesi yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 17 sivilin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Bara beldesindeki sivil savunma ekiplerinden edindiği bilgiye göre, orduya ait helikopter, Cebel el Zaviye bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Bara beldesine 'varil bombasıyla' saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 sivil yaşamını yitirdi, 40 kişi yaralandı. Sivil savunma ekipleri, varil bombası etkisiyle yıkılan evlerin enkazında kalan sivillere ulaşmaya çalıştı.

Bu arada Esed güçleri, İdlib bölgesinde halkın toplu olarak yaşadığı yerleşim yerlerini yeniden vurmaya başladı.

Bölgedeki görgü tanıkları ise sivil savunma ekiplerinin kısıtlı imkanlarla enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını ifade ederek ölü sayısının artmasından endişe edildiğini dile getirdi.

-'Esed güçleri, Şam'ın Hamuriye beldesine ağır silahlarla saldırdı'

Bu arada başkent Şam'ın Hamuriye beldesindeki sahra hastanesi yetkilileri, rejim güçlerinin Hamuriye beldesine havan topu ve toplarla saldırması sonucu 3 sivilin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Saldırıda yaralananların sahra hastanesine kaldırıldığını anlatan yetkililer, orduya ait savaş uçaklarının sabahtan bu yana Hamuriye beldesinin farklı bölgelerini bombaladığını ifade etti.

Haber Ara