Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 00:34:59

Suriye'deki iç savaş
Suriye'de rejim muhalifi Nuriddin el Zenki'ye bağlı birliklerin Halep'in batı kesimindeki "stratejik" öneme sahip Raşidin bölgesinin kontrolünü ele geçirerek kentin diğer bölgelerine doğru ilerlediği bildirildi.

Nuriddin el Zenki Tugayının saha komutanlarından Ebu Beşir Ma'ara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif Nuriddin el Zenki'ye bağlı birliklerin Raşidin bölgesinin kontrolünü ele geçirdiğini, Yeni Halep ve Bilimsel Araştırma Merkezi binaları ile savunma birliklerine doğru ilerlediklerini söyledi.

Hedeflerinin kentin kontrolünü tamamıyla ele geçirmek olduğunu vurgulayan Ma'ara, Raşidin bölgesinde Esed güçlerine cehennem topları ve hafif silahlarla saldırarak püskürttüklerini ve rejimin bölgede büyük zayiat verdiğini belirtti.

Ma'ara, Raşidin bölgesinin kentin batı kesimlerindeki cephe hatlarına yakın olması sebebiyle büyük önem arz ettiğini ifade etti. Ma'ara, şunları kaydetti:

"Halep'in batısındaki Raşidiye Şimali (Kuzey Raşidiye) bölgesinin denetimini tamamıyla sağladık. Raşidin bölgesi, Yeni Halep mahallesi ile Bilimsel Araştırmalar Merkezi binalarına yakın olması nedeniyle stratejik bir öneme sahip ve rejimin diğer bölgelerine girmek için önemli bir yer. Eğer Bilimsel Araştırma merkezi ile savunma birliklerini alırsak Halep'in tamamının kontrolünün sağlanması kolaylaşır."

Ma'ara, Halep'in tamamını almalarının yakın olduğunu savundu ve "Raşidin bölgesinin denetimini sağladığımız günden beri orduya ait savaş uçakları ve helikopterler söz konusu bölgeye yoğun bir şekilde saldırdı. Saldırılarda sivillerin evleri yıkıldı ve hasar gördü" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara