Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 00:16:52

Suriye'deki iç savaş
" ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Steve Warren, ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan desteğini alan PYD'ye bağlı YPG güçlerinin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Türkmen ve Arapların yurtlarından kaçmasına neden olduğuna dair haberlerle ilgili olarak, "Eğer doğru ise kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Warren, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, bu konudaki haberleri gördüklerini ve konuyu izlediklerini söyledi. Sözcü Warren, "Eğer doğru ise kesinlikle kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Hava saldırılarının son zamanlarda Tel Abyad'da yoğunlaşmasının nedeninin sorulması üzerine Warren, hava desteğinin sahadaki güçlerin ilerlemesine bağlı olarak yönlendirildiğini kaydetti.

Warren, Tel Abyad'a operasyonun DAEŞ'in tedarik yolunu kapatma stratejisinin bir parçası olup olmadığına yönelik soruya da "Evet, kesinlikle" yanıtını verdi.

Kentin kazanımının örgüte yabancı savaşçı akışını önlemede önemli adım olacağını ifade eden Warren, "Yabancı savaşçıların kullandığı başka yollar da var ama bu, düşmanın eleman toplama kapasitesinde ciddi aksama yaratacak" dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Rakka, Haseke ve Kobani bölgesinde son 15 gün içinde 90'ın üzerinde hava saldırısı düzenledi.

Koalisyonun hava desteğini alan Kürt grupların dün DAEŞ'in denetimi altındaki Tel Abyad bölgesini ele geçirdiği belirtilirken, bölgedeki çatışmalar nedeniyle son günlerde 20 binin üzerinde Suriyelinin, Türkiye'ye sığındığı ifade edilmişti. Suriyeli muhalif gruplar da 15 Haziran'da yaptıkları ortak basın açıklamasında, "PYD'ye bağlı YPG güçlerinin, uluslararası koalisyonun desteğiyle Haseke'nin batı kesimleri ile Rakka'nın Tel Abyad bölgesinde "etnik ve mezhepsel temizlik yaptığı ve saldırılar nedeniyle halkın köylerini terk etmek zorunda bırakıldığı" kaydedilmişti.

Haber Ara