Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Suriye’deki engellilere destek

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye Fırat Kalkanı bölgesinde Azez’de yaşayan 10 bedensel engelli aileye elektrikli ‘Tuk Tuk motosiklet’ ve zücaciye malzemesi yardımında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-20 11:01:15

Suriye’deki engellilere destek

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Suriyeli 10 bedensel engelliye elektrikli Tuk Tuk yardımında bulundu.

İHH Babuselam Lojistik merkezi dağıtımında açıklama yapan Sağlık Çalışmaları sorumlusu Muhammed Ceyhan, “Bugün burada başlattığımız ‘Engelli Aileleri Kalkındırma projesi' kapsamında 10 aileye Tuk Tuk adı verdiğimiz elektrikli kasalı motosiklet dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Daha önce ise 25 aileye dağıtımını gerçekleştirmiştik.” Dedi.

Dağıtılan Tuk Tukların engellilerin hayatlarını kolaylaştıracağını vurgulayan Ceyhan, “Bize bağışlanan elektrikli Tuk Tuklarla zücaciye malzemesini satacak olan bedensel engelli ailelerin hayatlarını kendileri idame edecekler. Bu projeyle ailelerimize sadece balık vermeyi değil, balık tutmayı da öğretmeyi hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

IMG_0199

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan AhmedKarmutli,”Savaş birçok kişiyi engelli duruma düşürdü. Bunlardan biri de benim. Bugün bu araçla bu malzemeleri satarak ailemin geçimini sağlayacağım. Bizlere bu imkanı veren Türkiye'ye çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Suriyeli aileler 'Tuk Tuk' motosiklete binerek evlerinin yolunu tuttu.

IMG_9930

IMG_0141

Haber Ara