Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Suriye'de yüz binlerce kişi ekmek bulamıyor

Suriye'de kamplarda ve rejimin tahrip ettiği bölgelerde yaşayan yüz binlerce sivil ekmek bulamıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 15:27:39

Suriye'de yüz binlerce kişi ekmek bulamıyor

Suriye'deki sığınmacı kampları ile Beşşar Esed rejimi güçlerinin saldırısına maruz kalan bölgelere ulaşan ekmek ve un yardımında başlayan kesintiler nedeniyle yüz binlerce kişi ekmek bulamıyor.

Suriye'de yaklaşık 500 bini Türkiye sınırındaki kamplarda, geri kalanı İdlib, Lazkiye, Halep ve Hama illeri gibi iç kesimlerde yaşayan yaklaşık 1 milyona yakın sivile ekmek ve un yardımı yapan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın stokları, bağışların azalması nedeniyle en alt düzeye indi.

"BAĞIŞLAR AZALDIĞI İÇİN UN STOKLARIMIZI TAMAMLAYAMIYORUZ'' 

İHH Suriye Koordinatörü Erhan Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, un stoklarının iyice azaldığını, sınır boyunda ve iç kesimlerde destekledikleri pek çok fırının faaliyetinin geçici olarak durduğunu söyledi.

Yemelek, 5 gün öncesine kadar Suriye'de, yardım gönderdikleri fırınlarla beraber günlük 2 milyon ekmek dağıttıklarını ancak bu sayının şu an 150 bine düştüğünü dile getirdi.

Suriye içinde 42 fırına düzenli un yardımı yaptıklarını bildiren Yemelek, bu amaçla aylık 2 bin 50 ton una ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yemelek, "Bağışlar azaldığı için un stoklarımızı tamamlayamıyoruz. Durumun normale dönmesi için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Haber Ara