Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Suriye'de Rusya, Türkiye ve İran'ın yardımıyla esir takası yapıldı

Suriye'nin Bab ilçesinin güneyindeki Ebu Zindin bölgesinde Esed rejimi ile muhalif silahlı grupların; Rusya, Türkiye ve İran'ın arabuluculuğuyla esir takası gerçekleştirdiği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-23 01:04:53

Suriye'de Rusya, Türkiye ve İran'ın yardımıyla esir takası yapıldı

buyuk_22

foto1_12

Suriye hükümeti ile muhalif silahlı grupların; Rusya, Türkiye ve İran'ın arabuluculuğuyla esir takası gerçekleştirdiği belirtildi.

Rusya'nın Suriye'deki çatışan tarafları uzlaştırma merkezinin yetkilileri, Suriye'nin Bab ilçesinin güneyindeki Ebu Zindin bölgesinde muhalif silahlı grupların elindeki dokuz Suriye vatandaşının, yasadışı silahlı grupların üyesi olan dokuz kişi ile takas edildiğini' söyledi.
Takasın Rusya, Türkiye ve İran'ın savunma bakanlıklarının temsilcilerinin katılımıyla ve Astana süreci kapsamında oluşturulan çalışma grubunun çabaları sayesinde organize edilebildiği belirtildi.
Ayrıca esir takası esnasında Suriye Kızılayı ve BM'nin Şam'daki temsilcilerinin gözlemci olarak bulunduğu kaydedildi.

DIŞİŞLERİ DOĞRULADI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Astana süreci kapsamında Türkiye, Rusya Federasyonu ve İran'ın yanısıra Birleşmiş Milletler'in katılımıyla kurulan Zorla Alıkonan/Kaçırılan Kişilerin Serbest Bırakılması, Cenazelerin Takası ve Kayıp Şahısların Akıbetinin Tespitine İlişkin Çalışma Grubu bünyesinde hazırlanan üçüncü proje çerçevesinde, Suriye'de muhalif gruplar ve rejim tarafından gözaltında tutulan bazı kişiler, 22 Nisan 2019 tarihinde muhaliflerin kontrolündeki el Bab'ın güneyindeki Abu Zindeyn mıntıkasında karşılıklı ve eşzamanlı olarak serbest bırakılmıştır” denildi. 

 

 

Haber Ara