Dolar

32,4213

Euro

34,7883

Altın

2.496,73

Bist

9.693,46

Suriye’de rejim uçağı düştü

Suriye’nin Şam’ın kuzeydoğu kırsalında rejime ait bir savaş uçağını düştü. Ceyşül İslam grubu uçağın pilotunu esir aldığını duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 14:46:50

Suriye’de rejim uçağı düştü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), rejime ait Mig 23 tipi savaş uçağının arıza nedeniyle düştüğünü, pilotun da muhalifler tarafından esir alındığını teyit etti.

Rejime yakın medya kuruluşları uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğünü belirtiyor. Ceyşül İslam grubu esir aldıklarını söyledikleri uçağın pilotunun resmini yayınladı.

Reuters ve Al Jazeera'nın haberine göre; Muhalifler 2016 yılının başından bu yana rejime ait 2 savaş uçağı düşürdü. Şam rejimi bunlardan birinin bir uçaksavar füzesiyle düşürüldüğünü öne sürmüştü. Ancak muhalifler bu teknolojiye sahip olmadıklarını söylüyor.

Muhalifler 2011'de başlayan iç savaşın başından bu yana başta ABD olmak üzere müttefiklerinden rejimin hava donanmasına karşı silah vermesini talep ediyor.

Muhaliflerin uçaksavar füzelere sahip olmaları, hava bombardımanı ve varil bombalı saldırıları nedeniyle üstünlük sağlayan rejimle savaşında büyük bir etken olabilir.

ABD ve muhaliflerin diğer müttefikleri, sivil yolcu uçaklarını tehlikeye sokabilecek bu silahı vermeyi kabul etmiyor.

Rejimin en büyük müttefiklerinden Rusya, Eylül 2015'ten bu yana çoğunlukla muhalifleri hedef alan hava operasyonu yürütmeye başlamıştı. Rejim, Rusya'nın hava saldırılarından sonra muhaliflere karşı büyük toprak kaybından sonra ilerlemeye geçmişti.

Haber Ara