Dolar

32,5061

Euro

34,9547

Altın

2.430,78

Bist

9.804,08

Suriye'de muhalifler genel koordinatör seçti

Eski Suriye Başbakanı Hicab, muhalifler tarafından rejimle müzakere için kurulan yüksek komisyonun genel koordinatörü seçildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-18 04:17:03

Suriye'de muhalifler genel koordinatör seçti

AA'nın haberine göre: Suriyeli muhaliflerin, rejimle müzakere için kurulan yüksek komisyonun genel koordinatörlüğüne eski başbakan Riyad Hicab seçildi.

Müzakere Yüksek Komisyonu, düzenlediği ilk toplantıda yapılan oylama neticesinde, eski başbakan Hicab, komisyonun genel koordinatörü oldu. seçildi.

Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkanı Abdurrahman Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hicab'ın 34 oydan 24'ünü alarak genel koordinatör seçildiğini ifade ederek, "Hicab'ın seçilmesi isabetli bir karar. Rejimden ayrılanlar arasında en üst yetkililerden olması hasebiyle rejimle iletişime geçme yollarını biliyor" dedi.

Komisyonun, başkan, başkan yardımcısı, sekreterinin seçileceği toplantıda, Hicab'ın, genel koordinatörlük için Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'nun (SMDK) eski başkanı Ahmed el-Carba ile yarıştığı ifade edildi. Yahya el-Kadmani'nin başkan yardımcısı seçildiği toplantıda, Safvan Akkaş ise komisyonun sekreterliğine getirildi.

Suriyeli muhalifler, iç savaşı diplomatik yollardan çözebilmek adına 9-10 Kasım'da Riyad'da düzenlenen toplantıda, rejimle müzakere için yüksek komisyon kurulması konusunda anlaşmıştı. Komisyonda, Suriyeli silahlı muhaliflerden 11, SMDK'dan 9, bağımsız 8, Suriye Ulusal Konseyi'nden ise 6 kişi yer alıyor.

Haber Ara