Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Suriye’de muhalif savaşçılar, bir kasabayı daha ele geçirdi

Esed rejimine karşı savaşan muhaliflerin, bu öğleden sonra düzenlediği saldırılarda liman şehri Lazkiye’nin Türkmen Dağları’ndaki stratejik önemi olan Atterah kasabasını ele geçirdikleri öğrenildi. Muhalifler, dün de iki bölgeyi rejim güçlerinden geri almışlardı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-09 18:47:44

Suriye’de muhalif savaşçılar, bir kasabayı daha ele geçirdi

Esed rejimine karşı savaşan muhaliflerin, bu öğleden sonra düzenlediği saldırılarda liman şehri Lazkiye'nin Türkmen Dağları'ndaki stratejik önemi olan Atterah kasabasını ele geçirdikleri öğrenildi. 

Suriye'de Esed rejimi son aylarda Rusya'nın havadan ve İran'ın da karadan desteğine rağmen, muhalifler karşısında bir varlık gösteremiyor.

Esed rejimine karşı mücadele eden muhalif savaşçılar, bu öğleden sonra kuzeydeki Rus hava üssü bulunan liman kenti Lazkiye bölgesine düzenledikleri saldırılarda rejim güçlerinin kontrolü altındaki bazı bölgeleri hedef aldı.

Savaş alanından gelen haberlere göre, muhalif savaşçıların, bu saldırı sırasında Lazkiye'nin Türkmen Dağları'ndaki stratejik önemi olan bir kasabayı ele geçirdikleri öğrenildi.

Muhalif savaşçıların saldırısında ağır kayıplar veren rejim ordusunun, Atterah kasabasından çekildiği bildirildi.

Muhaliflerin kontrolü altına giren Atterah kasabasında, halkın büyük sevinç gösterisinde bulunduğu öğrenildi.

Atterah kasabasını kontrol altına alan muhalif savaşçılar, dün de Türkmen Dağları'nda iki bölgeyi daha Şam rejiminin elinden aldığı bildirildi.

Muhaliflerin son günlerde düzenledikleri başarılı operasyonlarda, Rus ve İran destekli rejim güçlerine ağır kayıplar verdiriyor.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara