Dolar

32,5400

Euro

34,8594

Altın

2.431,91

Bist

9.645,02

Suriye'de memurlara tehdit

Suriye'de rejimin memurlara tehdit yoluyla askeri eğitim verdiği öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 04:33:28

Suriye'de memurlara tehdit

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Suriye'de rejime bağlı devlet dairelerinde çalışan 225 memurun "işten çıkarılma tehdidiyle" katıldığı "Kendini Koruma Kuvvetleri"nin birinci dönemaskeri eğitimi sona erdi.

Eğitimini tamamlayanlardan isminin açıklanmasını istemeyen bir kursiyer, yaptığı açıklamada, eğitimin Haseke'nin kuzeyindeki Kamışlı kentine iki kilometre mesafedeki Tartab köyünde verildiğini söyledi.

Yedi gün süren program kapsamında otomatik silah kullanımı ile savunma teknikleri üzerinde yoğunlaşan bir eğitim aldıklarını belirten kursiyer, "Suriye rejimi, işten çıkarma tehdidiyle Kendini Koruma Kuvvetleri adı altında verilen eğitimlere devlet memurlarının katılımını zorunlu tuttu" dedi.

Eğitime katılmayanların işine son verildi

Ordu safında savaş cephelerine katılmaktan çekindikleri için 350 kişilik grup içerisinden 125 kişinin eğitime katılmadığını ve işlerine son verildiğini ifade eden kursiyer, eğitimini tamamlayan memurların, Haseke'de YPG ile rejimin hakimiyeti altındaki bölgelerde bulunan kontrol noktalarında görevlendirileceğini söyledi.

Suriye rejimi Devlet Başkanı Beşar Esed, ordunun gözetiminde yürütülen ve Şam ile Dera'da daha önce benzerleri yapılan "Kendini Koruma Kuvvetleri"nin eğitimlerine, tüm devlet memurlarının mecburi katılması yönünde bir karar çıkarmıştı.

Haber Ara