Dolar

32,5642

Euro

35,0254

Altın

2.435,86

Bist

9.761,12

Suriye’de dikkat çeken 3’lü toplantı

Kirli savaşın sürdüğü Suriye’de, bugün dikkat çeken bir toplantı gerçekleştiriliyor. Suriye Genelkurmay Başkanı, İran Genelkurmay Başkanı ve Irak Genelkurmay Başkanı bugün Şamda buluşuyor. İran’dan yapılan açıklamada ise; toplantının, terörle mücadele için gerçekleştirildiği bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-17 14:55:47

Suriye’de dikkat çeken 3’lü toplantı

8 yıldır kirli savaşın sürdüğü Suriye'de, gözler bugün başkent Şam'da düzenlenecek “Üçlü toplantı”ya çevirildi.
Şam rejiminin en büyük destekçisi İran'ın başrol aldığı toplantıya, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Irak Genelkurmay Başkanı Korgeneral Osman Ganimi ve Suriye Genelkurmay Başkanı Ali Abdullah Eyüp'un katılacağı bildirildi.

Fars haber ajansı ise, İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri'nin terörle mücadele amaçlı üçlü toplantıya katılmak için Şam'a bir askeri delegasyon başkanlığında gittiğini açıkladı.
Açıklamada, “Bakiri'nin ziyareti, askeri savunma işbirliğini geliştirmeyi ve bölgede İran'la, Irak'la ve Suriye'yle terörle mücadele ve eşgüdüm konusunda istişarelerde bulunmanın yanı sıra bölgedeki istikrar ve güvenliği sağlayacak mekanizmaların takip edilmesini hedefliyor ”denildi.

Aynı bağlamda, Irak Genelkurmay Başkanı Korgeneral Osman Ganimi'nin de aynı toplantıya katılmak için Şam'a gittiği açıklandı.

Öte yandan Suriye'deki haber ajansı "SANA" ya göre ise, Suriye rejiminin başı Esed'in, Ocak 2018'de Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olan General Fahad el-Jassim el-Fareej'in yerine Ali Abdullah Eyüp'ü atadığı dikkat çekildi. Sana'ya göre; bir yıldan uzun bir süre Esed'in, Eyüp'ü resmi olarak Genelkurmay Başkanı olarak adlandırmadığı öğrenildi.

Haber Ara