Dolar

32,5836

Euro

34,7981

Altın

2.412,64

Bist

9.645,02

Suriye'de DAEŞ'le mücadele

Suriye'de DAEŞ'le mücadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 11:28:35

Suriye'de DAEŞ'le mücadele
Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa'nın Suriye'deki DAEŞ terör örgütü hedeflerine yönelik ilk hava saldırılarının gelecek haftalarda başlayacağını açıkladı.

France Inter radyosuna konuşan Le Drian, Fransa'nın keşif uçuşlarından sonra ne zaman saldırıya geçeceğine ilişkin soruyu, "Gelecek haftalarda, hedefler tespit edildiğinde başlayacak" şeklinde cevapladı. Bakan Le Drian taktiksel bir hata yapmamak için operasyonların detaylarını paylaşmayacağını ifade etti.

Le Drian, Suriye'de Esed rejiminin devam etmemesi gerektiğini belirterek, "Beşşar Esed çözüm değildir. Mümkün olduğunca hızlı şekilde gitmeli. Suriye'de siyasi bir çözüme ihtiyaç var" diye konuştu.

Rusya'nın Suriye yönetimine siyasi ve askeri destek vermesine ilişkin soruya ise Le Drian, "Rusya çözümde yer almalıdır fakat çözüm Esed'den geçmiyor" ifadesini kullandı.

Fransa Ulusal Meclis'inde dün yapılan Suriye'de DAEŞ'e yönelik operasyonlara ilişkin oturumda konuşan Başbakan Manuel Valls de keşif uçuşlarının gerekirse haftalarca sürebileceğini bildirmişti.

Fransa Hava Kuvvetleri 8 Eylül'den bu yana Suriye üzerinde keşif uçuşu yapıyor.

Haber Ara