Dolar

32,5871

Euro

34,7913

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Suriye'de DAEŞ ile mücadele

Suriye'de DAEŞ ile mücadele

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 00:38:23

Suriye'de DAEŞ ile mücadele
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, bir ABD vatandaşının Kobani'de DAEŞ ile savaşırken ölmesi hakkında, "ABD hükümeti, vatandaşlarının DAEŞ saflarında veya örgüte karşı savaşmak için Irak ve Suriye'ye gitmesini desteklemiyor" dedi.

Rathke, günlük basın toplantısında, Amerikalı Keith Broomfield'in Suriye'nin Kobani kenti yakınında PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin yanında DAEŞ'e karşı savaşırken ölmesine ilişkin soruyu yanıtladı.

Broomfield'in ailesine konsolosluk hizmetlerini ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin verdiğini ve konuyla ilgili çalışmaları konsolosluğun yürüttüğünü belirten Rathke, Broomfield'in ölümüyle ilgili detay veremeyeceğini söyledi.

Rathke, "Şunu açıkça söyleyebilirim ki ABD hükümeti, vatandaşlarının DAEŞ ile birlikte veya örgüte karşı savaşmak için Irak ve Suriye'ye gitmesini desteklemiyor. Dolayısıyla Suriye veya Irak'a savaşmak için giden herhangi bir ABD vatandaşı ne ABD'nin desteğini alıyor ne de ABD'nin bölgedeki çabalarının bir parçası" diye konuştu.

Rathke, Amerikan vatandaşlarının Irak ve Suriye'ye acil olmayan seyahatlerde bulunmalarını teşvik etmediklerini de ifade etti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Steve Warren da günlük basın brifinginde, çok sayıda Amerikan vatandaşının yabancı savaşçı olarak bu bölgeye gittiğinin farkında olduklarını ama sayılarına dair herhangi bir bilginin kendisinde bulunmadığını dile getirdi.

"Gelhat Raman" takma adını kullanan ve 24 Şubat'ta YPG güçlerine katılan Broomfield'in, 3 Haziran'da Kobani yakınındaki Kentere köyünde DAEŞ ile girilen çatışmada hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Broomfield'in, Suriye'de DAEŞ ile çatışırken ölen ilk ABD vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Haber Ara