Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Suriye'de 'ateşkes' sona erdi: Katliama devam

ABD ile Rusya arasında imzalanan ve Esed rejiminin yüzlerce kez ihlal ettiği ateşkesin bitişinin ardından Rusya ve Esed rejimin katliam saldırılarına başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-19 20:53:07

Suriye'de 'ateşkes' sona erdi: Katliama devam

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Sözde ateşkesin bitişini açıklayan Rusya ve Esed rejimi orduları açıklamanın hemen ardından Suriye genelinde muhaliflerin kontrolündeki Halep, Hama, Humus, İdlib ve Lazkiye'ye saldırılara başladı.

HALEP'TE 20 BÖLGE SALDIRI ALTINDA

Rusya ve Esed rejimi saldırılarının yoğunlaştığı bölge ateşkes sırasında yardımların bile giremediği Halep eyaleti ve kent çevresi oldu. Halep'in merkezinde Salihin, Merce, Selahaddin, Sukkeri ve Ramuse semtlerini bombalayan Rusya kentin batı kırsalında Urum Kubra, Daret İzze, Kafr Hamra, Kafr Naha ve Kaptan Cebel bölgelerini vurdu.

Şehrin kuzeyinde ve güneyinde de farklı bölgelere eş zamanlı saldıran Rusya ve rejim güçleri aynı anda yirmi farklı noktaya uçaklar ve topçu atışları ile saldırı başlattı.

HAMA VE HUMUS DA HEDEFTE

Muhaliflerin iki hafta önce Hama kuzeyinde rejimin elindeki üç büyük ilçeyi alarak Hama şehrine yaklaşmalarının ardından ateşkes sürecinde de bombalanan alanlara da eş zamanlı saldırılar yapılıyor. Hama kuzeyinde Kavkab, Tayyib İmam, Soran ve Latamina'yı bombalıyor.

Humus kuzeyinde rejim ablukası altındaki bölgede Telbise, Rastan ve İzzeddin köyü de Rusya ve rejim saldırılarına maruz kalıyor.

RUSYA YİNE NAPALM KULLANDI

Rusya ve Esed rejiminin saldırılarını başlatmasının hemen ardından ateşkes sırasında Rastan ve Telbise'de kullanılan napalm bombası Humus kuzeyindeki İzzeddin kasabasında da kullanıldı.

YARDIM ARAÇLARI VURULDU

Halep'in muhaliflerin elindeki bölgelerine eş zamanlı şekilde uçak ve topçu atışları ile saldıran Rusya ve Esed rejimi orduları Halep'in batısındaki Urum Kubra kasabasında aralarında yardım araçlarının da olduğu 20 aracı bombaladı.

Haber Ara