Dolar

32,5688

Euro

34,8818

Altın

2.430,92

Bist

9.645,02

'Suriye'de ateşkes her an olabilir'

Çavuşoğlu, 'Suriye’de ateşkes her an olabilir. Yılbaşından önce biz bunu tamamlamayı düşünüyoruz.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-29 12:46:21

'Suriye'de ateşkes her an olabilir'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AHaber'de Suriye'de dün gece başlaması planlanan ateşkese yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Suriye'de ateşkes için Rusya ile çaba sarf ettiklerini ve bu ateşkesin her an olabileceğini söyledi.

Ateşkesten sonra müzakerelerin tekrar başlaması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, müzakerelerin bu sefer Cenevre'de değil Astana'da olacağını da belirtti.

Çavuşoğlu'nun konu ile ilgili ifadeleri şöyle;

"Suriye'de ateşkes, her an olabilir. Yılbaşından önce biz bunu tamamlamayı düşünüyoruz. Liderler iradeyi ortaya koydu. Uzmanlarımız sürekli müzakere ediyoruz muhalefet ile Rusları bir araya getirdik. Rejimin garantisi Rusya olacak. Rejim ile aynı anlaşmayı Rusya imzalayacak Rusya bunun garantörü olacak ateşkesin ihlal edilmemesi ülke geneline yayılması için. Hangi grupların Astana'ya gideceğine Ruslar ile bu anlamda bir anlaşma yapmak üzereyiz."

ATEŞKES BEKLENİYORDU

Türkiye ile Rusya, Suriye'de taraflara sunacakları genel ateşkes planı önerisinde anlaşmıştı. Ankara ve Moskova'nın mutabakatı çerçevesinde, ateşkesin dün gece (29 Aralık) yürürlüğe gireceği konuşuluyordu. Fakat Rusya'dan konu ile ilgili resmi bir açıklama halen gelmedi.

 

 

Haber Ara