Dolar

32,5157

Euro

34,5711

Altın

2.493,20

Bist

9.548,09

Suriye'de, Amerikan Apaçi helikopterini kim düşürdü?

Suriye’deki Amerikan Apaçi helikopterinin, Rus elektronik savaş medyası tarafından düşürüldüğü öne sürüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-18 12:25:41

Suriye'de, Amerikan Apaçi helikopterini kim düşürdü?

Suriye'deki Amerikan Apaçi helikopterinin, Rus elektronik savaş medyası tarafından düşürüldüğü öne sürüldü.

Rusya'da yayımlanan Svobodnaya Brisa' isimli dergide, Sergey Aksionov ismiyle yayımlanan bir makalede, Suriye'deki Amerikan helikopterinin Rus elektronik savaş medyası tarafından düşürülmesinden bahsettiğini yazdı.

Makalede şöyle yazıyor: Suriye'de, Rusya ile ABD arasında yeni bir çatışma yaşanıyor. Bunun nedeni Amerikan AH-64 Apache saldırı helikopterinin düşmesi olabilir.

Basında çıkan haberlere göre helikopter, bilinmeyen bir siber saldırıya maruz kaldıktan sonra neredeyse imha edildi. Birdenbire, tüm helikopter sistemleri arızalandı, acil durum modunda inmeye başladı. Pilot, helikopteri yerden birkaç metre uzağa zar zor indirebildi ve mürettebat zarar görmedi.

Helikoptere, bir Rus kuvvetini engellemeyi planladığı söylenen acil inişinden önce bir ABD askeri devriyesi eşlik etti. Ancak acil durum arızası nedeniyle süreç aksadı. Olay, daha önce Rusya'nın Kamışlı kenti yakınlarındaki Krasukha-4 elektronik harp sistemi yakınlarındaki bir üsse konuşlandırılabileceği bildirilen Suriye'nin Haseke vilayetinde meydana geldi.

Ancak askeri uzman Alexei Lyonkov ise, Rus kuvvetlerinin olaya karıştığını reddederek şunları söyledi:
“Amerikan helikopterlerinin arızaları uzun zamandır bilinmektedir. Orta Doğu'da aktif olarak kullanmıyor olmaları, teknik problemlerinden dolayıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuveyt'te bu helikopterleri onarmak için bir departmanı var. İstatistiklere göre bu helikopterler tamir edildikten sonra bile imha edildi. Bazen sonuçlar ölümcül olur, bazen değildir. Bu iç problemi başkalarına indirmeye çalışıyorlar.
Amaç, bir şekilde Pentagon'un bütçesinden para çıkarmak ve helikopterleri savaşa hazır durumda tutmaktır. ABD eski Savunma Bakanı Jim Mattis, daha önce bu sorunu çözmeye çalışmış, ancak başarısız olmuştur. Ve resim değişmedi. Ayrıca artık helikopter kullanan Ulusal Muhafızlar, ABD komutası altında değil ve isyancı olarak hareket ediyor. Dolayısıyla AH-64 Apache olayı Rusya'yı kazadan sorumlu tutmak için bir fırsat, ancak Rusya'nın bununla hiçbir ilgisi yok.”

Kaynak: RT.com

Haber Ara