Dolar

32,5571

Euro

34,8555

Altın

2.434,18

Bist

9.722,09

Suriye'de 140 bin rejim askeri Rus ordusunun kontrolünde çalışıyor

Al-Modon'un aktardığına göre Suriyeli 140 bin memur, asker, istihbaratçı Rusya kontrolü altında Rus ordusuna bağlı olarak çalışıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-25 09:20:38

Suriye'de 140 bin rejim askeri Rus ordusunun kontrolünde çalışıyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Al Modon'dan Saleem el-Nahas'ın haberine göre bir askeri kaynak, askeri kışlaların, güvenlik şubelerinin, istihbarat müdürlüklerinin de dahil olduğu toplam 140 bin Suriye kuvvetinin Rus ordusu kontrolünde çalıştığını söyledi.

Kaynak, bu sayının Rusya'nın yürüttüğü bir dizi askeri değişikliğin ardından yine Rusya tarafından Temmuz 2019'da yayınlanan istatistiklere dayandığını söyledi.

RUSYA SURİYELİ PERSONELLERİ EĞİTİYOR

Habere göre Ruslara yakın bir kaynak da 2019'da Rusya'da eğitim alan subay sayısının büyük generaller, tugaylar ve albaylar dahil olmak üzere yaklaşık 650 memur olduğunu; bu kişilerin bilimsel araştırma, hava savunması, personel yönetimi, teknoloji bilimleri, moral geliştirme ve askeri idare konularında kurslara katıldığını; Ordu ve istihbarat teşkilatlarında hassas görevler almadan önce Suriye'de de ilave kurslar alacaklarını belirtti.

SURİYE'DEKİ İSTİHBARİ DEĞİŞİKLİĞİN ARKASINDA RUSYA VAR

Suriye'de 2019'un Haziran ayında istihbaratta değişiklikler yapılmıştı.

Suriye istihbarat en tepesinde bulunan Ali Memlük ve Suriye rejiminin yaslandığı en önemli güvenlik kliği olarak nitelendirilen Hava İstihbarat Müdürü Cemil el Hasan görevden alındı.

Memlük'ün yerine Rusya'ya yakın İstihbarat Genel Müdürü Muhamed Dib Zeytun, Hasan'ın yerine ise Xessan El Cewdet getirildi.

Haber Ara