Dolar

32,5996

Euro

34,7867

Altın

2.505,32

Bist

9.456,60

Suriye: BM'nin barış müzakerelerine katılacağız

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Birleşmiş Milletler'in Suriye'deki savaşı bitirmek hedefiyle başlatacağı barış müzakerelerine katılacaklarını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 14:23:55

Suriye: BM'nin barış müzakerelerine katılacağız

DW'nin haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye hükümetinin Cenevre'deki üçüncü tur görüşmelere hazırlık için oluşturulan BM öncülüğündeki çalışma gruplarına katılacağını açıkladı. Bu çalışma gruplarının bağlayıcı olmadığını ve beyin fırtınası özelliği taşıdığını belirten Muallim, "Suriye halkı sokaklarda güvende değilken onlardan sandığa gitmelerini nasıl isteyebiliriz ki?" diye konuştu. Velid Muallim, Suriye hükümetinin bir yandan teröre karşı savaşırken seçimler ya da anayasa için gerekli demokratik önlemleri hayata geçiremeyeceğine de dikkat çekti.

BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'nın planı, müzakere aşaması, geçiş aşaması ve hükümet kurma aşaması şeklinde üç aşama içeriyor.

Müzakerelerden sonra muhaliflerle Suriye hükümeti temsilcilerinin yer alacağı tam yürütme yetkisine sahip bir geçiş kurulu ve ortak askeri konsey oluşturulmasını öneren De Mistura planı, BM gözetiminde yapılacak bir cumhurbaşkanlığı seçimi için gerekli zemini oluşturmak üzere bir de ulusal kongre kurulmasını öngörüyor. 

Haber Ara