Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Surinam

Surinam, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Ülkenin başkenti Paramaribo'dur.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 16:57:33

Surinam

Surinam, Güney Amerika Kıtası'nda yer alır. Ülkenin başkenti Paramaribo'dur.

EN KÜÇÜK ÜLKE

Ülkenin 2009 yılında yapılan tahmine göre nüfusu 481.267 olarak gözlenmiştir. Ülkenin büyük bir çoğunluğu kuzey kesimde yaşamlarını sürdürmektedir. Aynı zamanda Surinam ülkesi, Güney Amerika Kıtasının en küçük ülkesi olarak bilinir. Güneyde Brezilya, doğuda Guayna, batıda Fransız Guaynası sınırlarını oluşturmaktadır.

RESMİ DİL FLEMENKÇE

Yaşayan halkın büyük bir kısmı Hindistanlı olurken geri kalan kısımları Kreol ve Cavalı'dır. Kreol ve Cavalı olan halk tarım işçisi olarak ülkeye getirilmiştir. Resmi dil Felemenk iken İngilizce, Hintçe, Cava ve Çince konuşan kesimler de bulunmaktadır. Ülkede yaşayanların dini inançları arasında islamiyet, hindu ve hristiyanlık bulunur.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜRÜN PİRİNÇ

Bu ülkede yaşayan bireylerin çoğunluğu geçimini tarımla sağlamaktadır. Verimli olan toprakları işleyerek çok sayıda ürünlerin oluşmasına fırsat verirler. Aynı zamanda ekilen araziden olumlu sonuçlar alarak dış ülkelere ihraç sağlanabilir. En çok tercih edilen ürünler arasında pirinç yer alırken çeşitli meyveler ve mısır diğer ürünler arasında yer alır. Madencilikte oldukça önemli bir yeri kapsarken ihracatın yarısından fazlası maden alanında yapılmaktadır. Bölge boksit açısından zengindir. Genellikle ham madde halinde ABD ‘ye gönderilir.

BEŞ HAVAALANI

Ulaşım alanları sınırlı olduğu için genellikle kıyı bölgesi avantajlıdır. Gemiler kullanılarak ulaşım sağlanırken hava yolları hizmeti de bulunmaktadır. Ülkede beş havaalanı bulunur.

Haber Ara