Dolar

32,5592

Euro

34,7148

Altın

2.411,44

Bist

9.645,02

Sürekli Yaz Mevsimi Yaşanan 5 Ülke

Coğrafya dersinden hatırlıyorsunuzdur, bu ülkeler ekvatora yakın ya da ekvator çizgisinin üstünde yer alan ülkeler olmalı!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-28 09:35:46

Sürekli Yaz Mevsimi Yaşanan 5 Ülke

Gece gündüz eşitliği (ekinoks mu deniyordu?), havanın her zaman ılıman olması gibi özellikler de dünyamızın yuvarlağı andıran şeklinden ileri geliyor.

Dominik Cumhuriyeti

Ocakta yaz olan ülkeler arasındaki Dominik Cumhuriyeti ( Acun Cumhuriyeti de diyebiliriz) daima sıcak havayı yaşıyor. Tropikal bir iklime sahip olan ada, Kristof Kolomb'un yeni dünya keşfine çıktığında ayak bastığı ilk ada olması gibi bir özelliğe de sahip. Karayipler'de bulunan Hispanyola Adası'nda yer alan Dominikler Ağustos ve Ekim ayları arasında bir kasırga dönemine girmesi dışında sıcak güneş ve denize girilebilecek havasından hiçbir zaman ödün vermiyor. Tüm mevsimlerin yaz olduğu bir ülkede yaşamak istiyorsanız, Dominik Cumhuriyeti'ne gidebilir, Acun Ilıcalı'nın ekibinde iş bularak Survivor'ı yakından seyredebilirsiniz!

Kolombiya

Burası da aklımıza Pablo Escobar'ı getiriyor. Ilıman iklim ile uyuşturucu ticareti iyi gidiyordu herhalde! ABD'e yakınlık gibi bir artısı olan Kolombiya her mevsim sıcak olan ülkeler arasında. Güney ABD ülkelerinin ortak özelliği nedir? Tabii ki dans! Kolombiya'da sokaklarda salsa yaparak ve soğuk kokteylinizi içerek burada dört mevsim yaşayabilirsiniz. Kim istemez ki değil mi? Ülkenin iklimi yüksekliğe göre değişiklikler gösteriyor. Kuzeyi ve kıyı kesimleri daima sıcak olan ülkenin bazı bölgelerin serin ve yağışlı vakitler de olmuyor diyemem. Büyük Okyanus ile çevrili bu ülkeyi ziyaret edebilir ve ekvatoral iklimi tecrübeleyebilirsiniz.

Singapur

Ekvatorun 135 km kuzeyinde yer alan Singapur bu konumu dolayısı ile dört mevsim sıcak ülkelerden biri. Hint Okyanusu ile Güney Çin Denizi'ne yakınlığı sayesinde bir liman olarak bir hayli yoğun olan Singapur'un ekonomisi bu biçimde kalkınıyor. Bu sebeple kendi bölgesinin en küçük ülkesine olmasına karşın refah seviyesi en yüksek ülkelerdendir hemde. Komşuları Malezya ve Endonezya olan Singapur'da devamlı yaz yaşanmakta. Dünya'nın doğusunda yer alan enteresan kültürlerden olan Singapur'u ziyaret ederek hem ayrı bir iklime hem de ayrı bir yaşantıya şahit olabilirsiniz. Bu tip ilginç gezintileri seviyorsanız hiç beklemeden bilet araştırmaya başlayın!

5b811b147af5071d386dbedc

Maldivler

Berrak suları ve müthiş otelleriyle meşhur Maldivler'in bu denli meşhur olmasının bir nedeni de burada dört mevsim yaz yaşanıyor olması. Bu güzel ülkede kalabileceğiniz pek çok lüks otel mevcut. Herhangi bir zaman, balayınızda, yalnız başınıza ya da ailenizle gidebileceğiniz bu ülkede yaz tatilini çok sevenler 365 günlük bir yaz tatiline çıkabilirler. 365 gün yaz olan ülkeler arasında en turistik olanı Maldivler ve buraya gitmek için pek çok tur şirketi tur düzenliyor. Bunları araştırarak bütçenize uygun olan tatil paketi oluşturabilirsiniz.

Kiribati

Ekvatorun tam üstünde yer alan ülke, yeni yıla daima ilk giren ülke olma özelliğine sahip. Öyle sıcak ki, devletin bayrağında güneş ve deniz var! Neredeyse şezlong da koyacaklarmış ama fotoğrafı olmadığı için vazgeçmişler gibi! Çok bilinmeyen hatta belki de ismini yeni duyduğunuz bir ülke olan Kiribati, Büyük Okyanus'ta yer alan takımada ülkelerinden biri oluyor. Kiribati'ye maalesef vizesiz gidilemiyor. Bir diğer önemli özelliği de ekvator çizgisinin her iki yanında da topraklara sahip olması olan Kiribati'ye gitmek ilginç tecrübeler yaşamanızı sağlayarak size tecrübe katabilir.

Değerli Timetürk okuyucuları, dört mevsimi yaşamanın kıymetini anladığımız Türkiye'de şanslıyız ki tüm mevsimleri dengeli bir şekilde görüyoruz. Küresel ısınma bu tip mevsim değişikleri üstünde bir hayli yıkıcı etkilere sahip. Bu sebeple hepimiz kişisel zorunluklarımızı yerine getirerek, kendimize ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaya çalışmalıyız. Tüm bunları yaparken de dünyanın tadını çıkarmayı ihmal etmeyin!

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara