Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

'Süreci sabote eden terör örgütüdür'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, “Bu süreci sabote eden, terör örgütünün ta kendisidir” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-23 17:16:47

'Süreci sabote eden terör örgütüdür'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan eğitim programına katıldı.Programa Bakan Işık'ın yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekili gazeteci-yazar Orhan Miroğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Programda Bakan Işık ve diğer konuklar tarafından gençlere Türkiye ve Dünya gündemine dair önemli bilgiler aktarıldı.

“SİYASETİ VATAN NÖBETİ OLARAK GÖRÜRSEK MESLEK OLARAK GÖRMEYİZ”

Tevazu ve alçakgönüllülüğün siyasetin olmazsa olmazı olduğuna vurgu yapan Işık, “Siyaset benim anlayışıma göre bir nöbettir. Ailemize ve ülkemize karşı görevimizi yerine getiririz. Eğer siyaseti vatan nöbeti olarak görürsek, bir meslek olarak görmeyiz. Siyasette en temel unsur insandır. Yeni aktörler yetiştirmeliyiz. Nöbette olduğumuz sürece görevimizi yerine getirmek zorundayız. Görevi alana kadar gönüllülük, aldıktan sonra zorunluluktur'' diye konuştu.

Konuşmasının devamında çözüm süreci ile ilgili görüşlerini aktaran Bakan Işık, "Bu süreci sabote eden, terör örgütünün ta kendisidir'' diyerek konuşmasını eğlenceli bir fıkra ile sonlandırdı.

“HÜKÜMET KURULAMAMASININ EN BÜYÜK SEBEBİ ÇÖZÜM SÜRECİDİR''

Mardin Milletvekili aynı zamanda gazeteci-yazar olan Orhan Miroğlu son zamanlarda sürekli gündemde olan çözüm sürecinden bahsetti. Miroğlu, “AK Parti'nin, Kürt toplumu ile kurduğu ilişki 13 yıl önce başladı. Siyasi partilerin birer tabela partisi haline geldiği dönemde, AK Parti güçlü iradesi ile kalkınmayı sağlamıştır. Türkiye'de ki, Kürt meselesi bir demokrasi meselesidir. Kürt meselesi her zaman bir alan olarak kullanıldı. Çözüm süreci hakkında yapılan bütün gelişmelerin samimi olmadığını görmek mümkün. Ortadoğu'da Kürt-Şii ittifakından bahsedilmeye başlandı. Bizim medyamızın en büyük sorunu, şiddete gösterdiği toleranstır. 2013 yılında okunan mektup aslında çok netti. Silahlı grupların Türkiye'yi terk etmesi çağrısı ne yazık ki yerine ulaşmadı” diye konuştu.

Haber Ara