Dolar

32,5096

Euro

34,5946

Altın

2.489,80

Bist

9.548,09

Süre uzatımı fırsatçılara yarıyor

Emlak sektöründe yetki belgesini alma süresinde uzatımına gidilmesi merdiven altı hizmet veren emlakçıların ekmeğine yağ sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-16 09:04:43

Süre uzatımı fırsatçılara yarıyor

Emlak sektöründe bir kasa, bir masa dönemini sona erdirmeyi hedefleyen yetki belgesini alma süresinde uzatımına gidilmesi kurumsal çalışmayan, merdiven altı hizmet veren emlakçıların ekmeğine 8 aylığına da olsa yağ sürdü.

Kayıtdışı emlakçılığın ortadan kalkması, sektör mensuplarının gelişimine katkı sağlanması ve emlak danışmanlığının geliştirilmesine yönelik çalışmaların en aşaması olan ve 2018'de çıkan yönetmelikte yetki belgesini zorunlu kılan uygulamada süre 31 Ağustos 2020'ye kadar uzatıldı. Ticaret İl Müdürlüğü tarafından verilecek yetki belgesini almak isteyen kişinin bu mesleği yapmaya yetkin olduğunu göstermesi gerekiyor. Yetki belgesi için Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapılıyor. Başvuran, 7 gün içinde yerinde tespit edilecek ve onay verilecek (3 aya sarkabiliyor). Her işletme için ayrı bir belge düzenleniyor. Yetki belgesinin geçerlilik süresi ise 5 yıl olarak belirlendi. Yetki belgesi için başvurular Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) üzerinden yapılıyor.

Haber Ara